Leon Wenteler wint Marathon Cup 2

In een kopgroep van tien man is Leon bij de beloften de rapste in de sprint. Hij pakt in Enschede de overwinning in de tweede wedstrijd van het seizoen en start op 12 november 2022 de Marathon Cup 3 op de Uithof in het oranje.

Na Brons nu Zilver voor Niels

Kilometers lang heeft Niels Overvoorde gisteren op het Zweedse ijs van Lulea tegen de wind en zijn tegenstanders gestreden. 

Niels zag op het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) marathonschaatsen 150 kilometer lang af. Maar hij hield vol, met een zilveren medaille als beloning. 

Leon Wenteler snelste bij de beloften

Bij de herstart van de Marathon Cup voor beloftenheren heeft Leon Wenteler (Groenehartsport.nl) de overwinning behaald.

Leon won de sprint van een kopgroep van zes die het peloton gedubbeld had.

Leon Wenteler winnaar van de Trachitol Trophy

Op 5 December heeft Pijnackernaar Leon Wenteler het sprintklassement van de Trachitol Trophy gewonnen bij de beloften van het marathoncircuit. Dit vier-daagse evenement is al langere tijd een prestige toernooi en ditmaal stond Leon op de bovenste trede en won zodoende het befaamde "Pillenpak". Ook Rienk Engele, ploeggenoot van Leon, deed mee aan dit toernooi om zijn steentje bij te dragen.

Daarnaast was onze Niels Overvoorde actief in het A-peloton namens Team Sportchalet Viehhofen waar hij in de 4e en laatste wedstrijd knap naar een 12e plaats reed en daarmee 13e werd in het eindklassement.