Twee keer podium voor IJVP bij 6-banen Amsterdam

Aan het einde van een stormachtige dag een wedstrijd op een buitenbaan, waarbij de wind nog steeds rond kracht 6 was, staat garant voor spektakel. Bij de heren C rijders stond 50 man aan de start , de wedstrijd ging over 50 ronden. De vlam sloeg pas goed in de pan na ronde 30 waarin een premie te verdienen was.

Rienk was daarvoor al twee keer weggeweest met een groepje in de hoop een ronde winst te pakken, maar werd steeds door het jagende peloton teruggepakt. Achterin vielen de slachtoffers, waaronder Jules Blom, zij konden het tempo niet meer volgen.
Johan Bakker trok na de premiesprint direct door, Rienk had dat te laat in de gaten en probeerde bij hem aan te haken met Sjors Handgraaf in zijn kielzog. Als eerste wist Johan aansluiting te vinden en even later de goed samenwerkende Rienk en Sjors. Op een halve ronde probeerde een tweede groepje van drie rijders ook de aansluiting te vinden, maar door sleurwerk aan de kop van het peloton slaagden zij daar niet in. Na het afsprinten van het peloton, moesten de drie overgebleven rijders de ereplaatsen verdelen. Op 500 meter voor de finish demareerde Rienk, Sjors hield het snel voor gezien, maar Johan Bakker wist weer aan te sluiten en ging in de laatste bocht over Rienk heen en won. Een compleet Uithof podium! Zijn zeker gewend onder zware omstandigheden te presteren. Van de 50 gestarte rijders haalde er slechts 20 de finisch.

Bij de masters stond Kurt Wubben aan de start, de benen nog niet helemaal fit na een 200km ATB tocht in Drenthe, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook hier waren er drie rijders die een ronde pakten op de rest van het peloton. Kurt pakte het in de eindsprint net even anders aan. Hij demareerde 300 meter voor de finish op het tegenwind gedeelte, waardoor het voor zijn tegenstanders zwaarder was om er weer bij te komen. Kurt won dan ook met overmacht en mocht het hoogste podium beklimmen.