Natuurijs nieuws

IJsbaan 

21 Jun, 2024 13:34:59

De ijsbaan bij de tinteltent is gesloten

 

 

 

 

Wanneer weer schaatsen?

Houd de website in de gaten  http://www.ijvp.nl

Wil je weten waar je nog meer kunt schaatsen
kijk op: Waar kan ik schaatsen

Natuurijsbaan IJsvereniging Pijnacker

IJsvereniging Pijnacker heeft de beschikking over een eigen natuurijsbaan bij clubgebouw de Tinteltent, aan het einde van de Sportlaan. Op het veld, dat elk jaar rond eind november onder water wordt gezet, is het mogelijk om een 400 meter lange baan uit te zetten voor de langebaanschaatsers.

Op het midden terrein is er ruimte voor schaatsers op hockey- en kunstschaatsen en voor de kinderen die nog aan leren zijn om de schaatstechniek onder de knie te krijgen. De kleinere kinderen kunnen ook op de krabbelbaan terecht, welke vlak naast de Tinteltent ligt.

Voor de inwendige mens is er een uitgebreid assortiment aan snacks en (warme) drankjes te verkrijgen in de Tinteltent.

Openingstijden
In een natuurijsperiode is de ijsbaan gewoonlijk geopend:

  • Overdag van 10:00 uur in de ochtend tot 17:00 uur in de middag
  • In de avond kan geschaatst worden van 19:00 tot 21:30 uur
  • Op zondagavond is de baan gesloten

Houdt voor de openingstijden deze site in de gaten omdat het openstellen van de baan uiteraard afhankelijk is van de weersomstandigheden

Kosten toegang
Alle leden van de ijsvereniging hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart of abonnementskaart van de schaatslessen / trainingen op de Uithof, gratis toegang tot de natuurijsbaan.

Voor alle overige schaatsers bedragen de kosten:

  • € 3,00 voor kinderen tot en met 15 jaar
  • € 5,00 voor iedereen van 16 jaar en ouder

Online aanmelden voor het lidmaatschap is mogelijk, dit om problemen bij toegang tot de natuurijsbaan te voorkomen.  Als je je tijdens een ijsperiode aanmeldt, geldt de bevestigingsmail als voorlopig bewijs van lidmaatschap. Dit bewijs geeft toegang tot de ijsbaan.  online aanmeldformulier.

Ter plaatse lid worden van onze vereniging kan ook, maar online aanmelden geniet de voorkeur. Dan betalen kinderen € 10,00 (het lidmaatschap + adminstratiekosten) en vanaf 16 jaar € 15,00 (het lidmaatschap + adminstratiekosten).

Vrijwilligers
Het openhouden van de ijsbaan tijdens een natuurijsperiode vraagt de inzet van veel vrijwilligers. IJsmeester Jan Gravesteijn kan ondersteuning gebruiken bij het onderhouden van de ijsbaan. Denk daarbij aan het verzorgen van het ijs en het sneeuwvrij houden van de baan.

Ook voor het openhouden van de bar en voor de toegangspoort zijn veel mensen nodig. Graag maken we gebruik van jouw hulp!
Neem contact op met Jan Gravesteijn: 015 - 369 38 45

Of meld je aan in de Tinteltent bij de bar.

Sfeerbeelden