Successen bij de marathons

Niels Overvoorde aan de leiding in klassement en Kurt Wubben wint derde wedstrijd in 6-banen marathoncompetitie. Het schaatsseizoen is inmiddels in volle gang en na 3 marathons in achtereenvolgens Hoorn, Haarlem en Alkmaar is IJVP zeer succesvol.

Wedstrijd 1 zaterdag 25 oktober was in Hoorn Bij de C rijders (1 niveau onder landelijk B) waren Rienk, Jerrie en Niels aanwezig. Voor Rienk is het dit seizoen voor het eerst dat hij meedoet aan marathons over 50 ronden. Jerrie en Niels gaan hun tweede seizoen in. Rienk keek de kat uit de boom en reed sterk mee en eindigde in het peloton. Hetzelfde gold voor Jerrie die echter al een wintertriathlon achter de rug had deze dag. In een zeer levendige wedstrijd pakte Niels als eerste met een medevluchter een ronde voorsprong. Gedurende de wedstrijd volgden er nog meer mensen waardoor er uiteindelijk een groep van 11 de finale in ging. Helaas kwam Niels bij het afsprinten van het peloton ten val waardoor hij “slechts” elfde werd.

Wedstrijd 2 was zondagavond 2 november in Haarlem. Voor het eerst deed Kurt Wubben mee aan een marathon bij de masters (40+). Er wordt hier knap hard gereden met zo nu en dan rondjes onder de 30 sec. en diverse oud A-rijders aan de start. Kurt reed goed mee en moest vele gaten dicht rijden. Uiteindelijk keurig 4e. Leuke bijkomstigheid voor de masters is dat wanneer je bij de eerste 20 in het klassement staat in deze competitie je mee mag doen aan de Elfstedentocht. Waarschijnlijk zal straks de nummer 21 in het klassement minder blij zijn met de rentree van Kurt. Bij de C-rijders (17-40 jaar) was Niels weer flink in de weer en 5 man, waaronder Niels, pakte een ronde voorsprong. In de sprint werd Niels nipt 2e. Jerrie werd 40e in het peloton

Wedstrijd 3 vond plaats op 9 november in Alkmaar. De masters als eerste om 20.15. In een zeer zware wedstrijd met veel uitvallers bleven uiteindelijk 12 man over met een ronde voorsprong. Nadat het peloton had afgesprint bleek dat Kurt met 2 medevluchters voor de rest van de kopgroep was uitgekomen.In een spannende sprint pakte Kurt de overwinning. Met één gemiste wedstrijd staat Kurt nu 7e in het klassement. Om 21.45 kwamen de C rijder weer aan het vertrek. Voor IJVP dit keer alleen Niels aan de start. In een zeer sterke wedstrijd op zwaar ijs waarin Niels een rondje 27.9 klokte, leek hij op de dubbel af te gaan voor IJVP. Er was een kopgroep van 7 man, die na de eindsprint van het peloton, uit elkaar geslagen zich verder naar de finish werkte. Niels streed met Johan Bakker om de overwinning en werd tweede. In het algemeen klassement staat Niels 1e na 3 wedstrijden.

Voor uitslagen en meer marathon nieuws:

http://www.knsb-regio-west.nl/

http://www.schaatspeloton.nl/