Niels Overvoorde 2e NK marathon in Hoorn

Zaterdagmiddag 22 februari vond in Hoorn het NK marathonschaatsen voor de jeugd plaats. De junioren-B kwamen in actie voor een wedstrijd over 18 ronden. Voor IJVP kwamen Niels Overvoorde, Rienk Engele en Vincent Hestens in actie. Niels laat de laatste weken zien dat hij goed bezig is in de marathon en hoopte op een plaats bij de eerste 10 en mogelijk de eerste 5. Na een snelle wedstrijd (rondetijd gemiddeld 32.4, slotronde 28.0) waar Rienk en Vincent zich goed handhaafden, reed Niels in de laatste ronde buitenom naar voren en kwam met voorsprong het laatste rechte eind op. Op de streep werd hij nog bijgehaald door Rik Qualm (ook Zuid-Holland). Omdat het verschil minimaal was liet de uitslag even op zich wachten. Op het bord verscheen 2e plaats Niels Overvoorde (en het veranderde niet meer). Rienk zat 4 ronden voor het eind nog achter Niels maar kwam in het gedrang tot een 26e plaats, Vincent werd 27e. Mooie uitslagen in wedstrijden waar de allerbesten aan mee doen.

Jerrie Suijker kwam eerder op de dag in actie bij de A-junioren. Hier rijden landelijke marathonrijders mee die de wedstrijd hard maken. Over een wedstrijd van 25 ronden kwam er een gemiddelde rondetijd van 32.2 op de klokken. Jerrie kon goed volgen en werd uiteindelijk 15e. Evert Hoolwerf werd Nederlands kampioen.

Bij de dames reden Martina de Hoog en Stacey Lansbergen mee. In een wedstrijd over 18 ronden (gemiddelde rondetijd 36.8) kwam Stacey in een druk peloton helaas ten val. Martina hing steeds aan het elastiek maar kon toch uitrijden en werd 29e.

Later op de avond kwamen Jerrie en Niels nog uit in de finale marathon van het 6-banen marathon toernooi (50 ronden). Helaas kwam Jerrie half koers ten val en kon door het hoge tempo net niet meer terugkeren. Niels werd nog 4e in een tussensprint maar kon in de laatste ronden, die erg snel gingen (3 ronden achter elkaar van 29), niet verder komen dan een 17e plaats. In het eindklassement werd Niels 14e. Jerrie is ergens tussen plaats 20 en 25 geëindigd. Geweldige prestaties dankzij de inzet van alle jeugd die elkaar door de vele gezamenlijke trainingen steeds beter maken. En een pluim voor de trainers die veel energie en tijd in de club steken (er kan bijna elke dag getraind worden).