Seizoensinfo

Het wedstrijdschema voor de Uithof vind je hier.

Inschrijven voor jouw wedstrijden doe je hier.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het langebaanschaatsen, kunt u contact opnemen met:

 

Anton van Os

06- 4813 2450

of:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IJsvereniging Pijnacker maakt een sportieve uitstap.

Op 18 juni namen drie groepen jeugdschaatsers en een veteranenteam van de ijsvereniging pijnacker deel aan tijdritcompetitie georganiseerd door de SchaatsTrainingsGroep Dronten.

 

Deze wedstrijd werd reeds voor de 22.ste keer georganiseerd en is specifiek bedoeld voor leden van schaatstrainingsgroepen van ijsverenigingen. Omdat YVP in de zomer met de jeugd fietstrainingen, gericht op het schaatsen organiseert, is besloten om aan deze wedstrijd deel te nemen.

Vol goede moed, met steun van een aantal sponsoren, werd op de winderige en regenachtige zaterdag afgereisd naar de Flevopolder, waar een mooi “vierkant” parcours van 15 km lang op de deelnemers lag te wachten. In de ochtend werd de individuele competitie verreden en in de middag waren de ploegen aan de beurt. Aan beide onderdelen werd door leden van de YVP deelgenomen. Duidelijk was dat bij de andere ijsverenigingen het fietsen een vast onderdeel in het trainingsprogramma vormt, want er werd hard gereden. Medailles namen we niet mee naar huis, wel veel enthousiaste verhalen en het voornemen om komend jaar weer deel te nemen. Maar ook de gereden tijden vielen zeker niet tegen en de verschillen tussen de deelnemende teams waren in een aantal gevallen echt heel klein. De kennismaking met deze fietsdiscipline was leuk en smaakt duidelijk naar meer.

Wil je meer weten over deze wedstrijd, dan kun je dit lezen op http://www.stgdronten.nl/wielersport/tijdrit.html