Seizoensinfo

Het wedstrijdschema voor de Uithof vind je hier.

Inschrijven voor jouw wedstrijden doe je hier.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het langebaanschaatsen, kunt u contact opnemen met:

 

Anton van Os

06- 4813 2450

of:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nominatie aanmoedigingsprijs

Tijdens de seizoensafsluiting a.s. zaterdag 7 april 20:00 uur in de Tinteltent wordt traditioneel ook de Aanmoedigingsprijs voor de jeugd bekend gemaakt en uitgereikt.

Onze trainers hebben overlegd en komen met de volgende nominaties

SVEN

Je hebt even getwijfeld om door te gaan met schaatsen. Ondanks dat je even twijfelde heb je het afgelopen jaar toch mooie resultaten neergezet. Zo ben je van 1:00 naar 52,6 gegaan. Áls je uitgerust bent, ben je altijd erg gemotiveerd op de training waar je bijna altijd bent. Deze nominatie is een goede aanmoediging om volgend jaar de lijn van het afgelopen seizoen door te zetten.

RYAN

De progressie die jij hebt gemaakt in het afgelopen jaar is erg groot te noemen. Om een aantal tijden op te noemen, op de 500 van 55 naar 48,9. En van 1:56 op de 1000 naar 1:40. Dit zijn mooie resultaten die je hebt bereikt door bijna altijd op de trainingen aanwezig te zijn en je daar ook goed in te zetten. Bijvoorbeeld heb je heel de zomer met de talentengroep meegetraind, terwijl dit mogelijk toch iets te hoog gegrepen was, ben je meegegaan op trainingskamp en daarnaast ben je ook met snellere schaatsers gaan trainen dit seizoen. Als je deze mooie stijgende lijn doorzet, zijn er nog snellere tijden in de toekomst mogelijk. Ga zo door!

JOELLE

Dit seizoen heeft Joelle de grote stap gemaakt. De stap van lage noren naar de klapschaats. Met deze schaatsen waren grote PR's dit seizoen gegarandeerd. Dit was echter niet het geval. De PR's waren er wel. Maar niet de sprongen waar Joelle op hoopte. Met de inzet en de wil zit het zeker wel goed. Maar als Joelle netjes blijft schaatsen zoals zij in de trainingen doet dan komen die mooie tijden vanzelf. Wat wij als trainers ook zien is dat Joelle serieus bezig is om zichzelf zo breed mogelijk te ontwikkelen binnen de schaatssport. Sinds dit seizoen rijdt zij ook de Marathon cup op de Uithof. Hierbij heeft zij zichzelf zelfs geplaatst voor het NK Marathon junioren.

BALOU

Zie je Balou dan zie je Joelle. Deze twee fanatieke dames doen alles samen op en rond het ijs. Zelfs in de wedstrijden zitten de tijden dicht bij elkaar. Alsof ze het afgesproken hebben. Na elke wedstrijd is het voor ons als trainers weer de vraag wie er dit keer sneller was. Balou haar 500 meter is vaak minder snel. Dit komt door haar start. Balou is iets wat te lief voor het ijs. Wij hopen dat zij volgend seizoen met meer kracht en geweld het startschot verlaat. En ja dan krijgen wij toch mooie tijden te horen. De inzet van Balou is ons ook zeker opgevallen. Elke training was zij weer aanwezig. Actief en vragend naar aanwijzingen. Balou ga zo door, wij kunnen niet wachten om die mooie tijden te horen.

LEON

Hij heeft zich op de lange afstand flink verbeterd. Dat kan je zien aan de mooie rijden in Heerenveen. 4:24 op de 3km. De kortere afstanden kunnen nog wel scherper. Volgend jaar zien wij goede kansen in het marathon schaatsen. Hij zal dan deze zomer naast de landtraining wel meer moeten fietsen. Naast het schaatsen heeft hij het voetballen weer opgepakt en was indien mogelijk bereid om op zaterdagavond met Jeugdschaatsen te helpen. En ondanks dat hij net terug van de wintersport kwam heeft hij samen met Roel en Sven een mooie ploegenachtervolging laten zien op het CK.