Aanmoedigingsprijs 2016-2017

Aanmoedigingsprijs 2016-2017
Wie o wie wordt de opvolger van Roel Post, vorig seizoen winnaar van de aanmoedigingsprijs? Het gaat daarbij niet om wie de snelste tijden heeft. Maar om wie, in de ogen van de trainers, het meeste progressie heeft geboekt, of op een andere manier op een positieve manier is opgevallen. Dit keer hebben we vier genomineerden. En in willekeurige volgorde zijn dat: 

Leon Wenteler
Het kenmerk van Leon is: tomeloze inzet! Leon mist nauwelijks trainingen, rijdt alle wedstrijden die er zijn, geeft les bij het jeugdschaatsen, voetbalt en is daarbij ook nog wel eens scheidsrechter. En tussendoor schijnt ie ook nog naar school te gaan. Al deze inspanningen breken hem ook wel eens op. Als de tank leeg is, vallen de tijden op het ijs tegen. Maar als Leon is uitgerust kunnen er mooie dingen gebeuren. Het hele jaar door boekte hij progressie. Maar dé highlight van dit seizoen was toch wel de 3000m die hij op 4 februari reed. Met 4.31.10 verpulverde hij zijn Thialf pr, en was zelfs net zo snel als 2x zijn 1500m pr bij elkaar opgeteld. Iets wat aangeeft dat op die 1500m voor komend seizoen nog wat te verbeteren valt. 

Jules Blom
Net als Leon heeft Jules het hele seizoen met de talentengroep meegetraind, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Tijden die er vorig seizoen al in zaten, maar er nog niet uit kwamen, stonden dit seizoen al snel op het scorebord. Ook door niet aflatende trainingsinzet, het rijden van vele wedstrijden, langebaan en marathon, bleven de verbeteringen elkaar het hele seizoen opvolgen. Tijden die hij aan het begin van het seizoen reed op de snelle banen van Heerenveen en Leeuwarden, verbeterde net niet aan het einde van het seizoen op de Uithof. Maar de promotie naar de ijsfaciliteitengroep is in zicht. Een mooi doel voor volgend seizoen.

Jurre Vernhout
Dit seizoen startte voor Jurre met een teleurstelling. Hij zag bijna al zijn trainingsmaten doorstromen naar de talentengroep, en daar kwam hijzelf nog niet voor in aanmerking. Geen reden voor Jurre om bij de pakken neer te zitten. Gemotiveerd trainde hij zich door de zomer heen en begon daarna aan een geweldig schaatsseizoen. Elke wedstrijd was bijna garantie voor een pr! Met promotie naar de talentengroep als gevolg. Rond de jaarwisseling kwam er een dipje, maar het seizoen sloot Jurre af met een geweldig pr op de 1500m tijdens de recordwedstrijden. Een hap van 7 seconden ging  eraf en nu staat zijn 1500m op 2.21.76! 11 seconden sneller dan zijn eerste 1500m van dit seizoen. Klasse!

Jop Vernhout
Zoals zoveel dingen  bij Jop en Jurre hetzelfde zijn of lijken, begon Jop met dezelfde teleurstelling als Jurre aan het seizoen. Geen aansluiting bij de talentengroep. Maar ook Jop liet zich daardoor niet ontmoedigen. Lekker trainen, dan komen de resultaten vanzelf. En dat bleek. Ook Jop reed vele pr’s, maar zag tweelingbroer Jurre in eerste instantie verder weglopen. Later wist hij dat gat aardig te dichten en kon ook Jop zich bij de talentengroep voegen. Bij het clubkampioenschap was Jop op zijn best, en verbeterde daar drie pr’s! Pieken heet dat!