Seizoensinfo

Het wedstrijdschema voor de Uithof vind je hier.

Inschrijven voor jouw wedstrijden doe je hier.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het langebaanschaatsen, kunt u contact opnemen met:

 

Anton van Os

06- 4813 2450

of:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MaarLIEFST 31 PRs TIJDENS RECORDWEDSTRIJD THIALF 

Onze jaarlijkse recordwedstrijd in het geheel vernieuwde Thialf ijsstadion in Heerenveen is weer achter de rug, en was opnieuw een zeer geslaagd evenement. Met bijna alle IJVP toppers en subtoppers aan de start, aangevuld met wat gastrijders van de verenigingen waar wij mee samenwerken, DKIJV en Lansingerland, werden er uit 70 starts maar liefst 31 PRs gereden. Spekkoper van de dag was Leon Wenteler die op het laatste moment nog een extra start op de 3km in de schoot geworpen kreeg en met 3 PRs terug naar huis ging. Hij was daarmee onze anders zo oplettende penningmeester 2x te snel af. Eerst met een gratis start en daarna ook nog in een sportief duel. Ook bij de familie Vernhout stond ’s avond taart naast de koffie vanwege een maximale score van 2 x 2 = 4 PRs voor de tweeling, waarbij Jurre nog steeds de snelste is maar Jop het verschil wel kleiner heeft gemaakt.


Ook de 5km ritten leverden mooie sport op. Jerrie reed daarop 15 seconden van zijn beste tijd af, maar bleef een beetje in de schaduw van Niels die zich het zwart voor de ogen reed en met een fantastische 6.54.55 een dik nieuw clubrecord neo-senioren in onze boeken schaatste. 
Een andere opvallende schaatser is Jules Blom, die dit seizoen enorm veel progressie boekt. Op de 1500m reed Jules binnen een week tijd zijn PR van 2.15.39 via 2.10.98 (op zondag) naar 2.07.39 (in Thialf).
Maar het was niet alleen de jeugd die zich verbeterde. Ook krasse knarren als Martin Voerknecht en Martin van der Helm waren nog nooit eerder zo snel als op woensdag 30 november in Thialf.

Kortom, een meer dan geslaagde dag Heerenveen, die door velen benut werd om ’s middags nog wat meer van het superijs te proeven tijdens het publieke uur. En die ’s avonds met een rijsttafel bij onze plaatselijke ‘chinees’ afgesloten werd. Nogmaals heel veel dank aan Ingrid van der Helm voor de perfecte organisatie, en aan alle vrijwilligers van het juryteam die daarvoor naar Heerenveen afgereisd waren. Tot volgend jaar! 

De complete lijst met uitslagen vind je via deze link
https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijd/f00b18a3-47fe-41da-8061-1b23460ff5a2/informatie