Seizoensinfo

Het wedstrijdschema voor de Uithof vind je hier.

Inschrijven voor jouw wedstrijden doe je hier.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het langebaanschaatsen, kunt u contact opnemen met:

 

Anton van Os

06- 4813 2450

of:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Niels en Jerrie succesvol bij tijdrit voor ijsclubs in Dronten

Ondanks een zeer magere opkomst was er toch succes van de junioren bij de jaarlijks terugkerende tijdrit in Dronten. Zijn we een aantal jaar terug nog wel eens aan de start verschenen met 14 schaatsende fietsers en 4 ploegen voor de ploegentijdrit, deze keer kwamen alleen Niels Overvoorde en Jerrie Suyker aan de start. Bram Nelck zou in eerste instantie ook mee gaan, echter hij reed zaterdag het NK wielrennen bij de junioren. Geen ploeg dus aan de start bij de ploegentijdrit.

Niels is inmiddels een specialist aan het worden in tijdrijden en wilde voor de overwinning gaan. De vlaggen stonden zoals gewoonlijk strak maar Niels kwam tot een gemiddelde van 42.8 km/h over bijna 15 kilometer. Eerste bij de B-junioren, met 2.23 minuut voorsprong op nummer 2. Jammer dat de rest van de B-junioren afwezig was want we hadden zomaar een 1,2,3 kunnen hebben.

Jerrie was een halve minuut later gestart en wilde zo min mogelijk toegeven op Niels. Dat lukte prima en met een gemiddelde van 41.4 km/h werd hij keurig 5e bij de A-junioren, slechts 22 seconden achter nr 3. Een stuk sneller dan de vorige keer en Jerrie was hier tevreden mee.

Over alle categorieën  werd Niels 3e in een start veld van 128 deelnemers. Volgend jaar maar weer een grote opkomst hopelijk.

Uitslagen en verdere info: http://www.stgdronten.nl/?p=540