Seizoensinfo

Het wedstrijdschema voor de Uithof vind je hier.

Inschrijven voor jouw wedstrijden doe je hier.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het langebaanschaatsen, kunt u contact opnemen met:

 

Anton van Os

06- 4813 2450

of:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Aanmoedigingsprijs

Zoals elk jaar, wordt ook dit jaar weer een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een schaatser waarvan de trainers vinden dat hij/zij deze verdient op basis van zijn/haar prestaties of  inzet. Na een rondgang langs alle trainers, en dat zijn er heel wat tegenwoordig hebben we het volgende lijstje kunnen opmaken. Tijdens de clubavond had ik het nu volgende verhaal al helemaal in mijn hoofd, maar door het niet aanwezig zijn van een beker (een nieuwe) is het niet tot een uitreiking gekomen. Voor de genomineerden dus zaak om op donderdag 8 mei naar de Algemene Ledenvergadering te komen waar hij uitgereikt zal worden. Leren jullie gelijk vergaderen.

Op de woensdagen was er in de middagen een behoorlijke groep schaatsers actief onder leiding van Angela, Kurt en Peter. Deze groepen maakten dit seizoen als geheel behoorlijke vorderingen, en bonden tijdens de clubkampioenschappen de strijd aan met een aantal dat nog alleen maar  bij het jeugdschaatsen traint. Als dit volgend jaar één groep wordt en ze elkaar net zo opdrijven als tijdens de CK dan beloofd dat wat.

Toch springen daar weer een paar schaatsers bovenuit door hun fanatisme en inzet en die nomineren we. Bij de pupillen, allereerst Leon Wenteler die niet alleen met techniek bezig is, maar ook de trainers van allerlei vragen stelt aangaande training en materiaal. Deze jongen is heel breed en verstandig bezig met het schaatsen. Roy Duijvensteijn, rijdt al wedstrijden vanaf de tijd dat hij E-pupil was, en dit jaar heeft hij grote stappen gemaakt, tijden ver onder de minuut en als kroon op al zijn arbeid clubkampioen bij de pupillen Bij de C-junioren wordt de naam Jules Blom genoemd, naast vaste bezoeker van de zomer en winter trainingen deinst hij er niet voor terug om met de trein naar de Uithof te komen. Daarbij heeft hij technisch behoorlijke vorderingen gemaakt en zijn tijden aangescherpt.

De B-junioren jagen elkaar op tot geweldige prestaties, de mannen die in de clubselectie zitten blijven zichzelf en anderen verbazen met de tijden. Zo zijn er dit jaar enkele barrières geslecht die anders alleen werden genomen door onze schaatsers die in de gewestelijke selecties trainden. Stephen Habets reed als eerste een 39-er en Niels en later ook Jerrie ( A-junior) reden onder de 1,20 op de duizend meter. Rienk Engele wordt door sommige trainers een groot talent genoemd (uitspraak is niet van zijn vader), met misschien wel de beste techniek. Op de korte afstanden grote stappen gemaakt (zit tegen de 40 en 1.20 grenzen aan, maar helaas blijven de langere afstanden nog achter. Grootste prestatie van Niels Overvoorde is misschien wel zijn tweede plaats op het NK marathon voor junioren B. Naast een succesvol seizoen in het 6-banen toernooi en vele PR's en clubrecords op de 3000 en 5000 was dit denk ik zijn voorlopige hoogtepunt. In de andere groep B-junioren drijven de mannen elkaar op de zelfde wijze op. Ook daar is een zichtbare vooruitgang geboekt. Een naam die door verschillende trainers wordt genoemd is die van Tom van Koppen. Tom is een man met aanleg voor de korte afstanden, maar hij blijft werken aan verbetering van zijn duurconditie. Op de landtrainingen is hij altijd aanwezig, zowel in de zomer als in de winter. En ook op het ijs slaat hij geen training over en traint hij met volle inzet. Op de CK PR's op beide afstanden, en met de 2.25 op de 1500m gaat het er op lijken dat de trainingen toch hun vruchten afwerpen. Iris Smokers had dit seizoen een flitsende start, op de Uithof waren de eerste tijden goed en beloofden veel voor het net gestarte seizoen. Tot december ging het goed, maar daarna stagneerde de vooruitgang. Ondanks alle aanpassingen in de trainingen is er dit seizoen niet uitgekomen wat we verwacht hadden. Aan haar inzet en fanatisme heeft het niet gelegen, een aanmoediging voor het komende seizoen.

Namens alle ijstrainers van de jeugd

Jan Bekker Angela Pisters Karin Lalleman Kurt Wubben Menno Ammerlaan Peter Rijnsburger Donna Koot Kees Lansbergen

John Engele