Seizoensinfo

Het wedstrijdschema voor de Uithof vind je hier.

Inschrijven voor jouw wedstrijden doe je hier.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het langebaanschaatsen, kunt u contact opnemen met:

 

Anton van Os

06- 4813 2450

of:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IJVP levert twee Zuid-Hollandse kampioenen

Inge Mostert en Jutta Leerdam zijn zondagavond Zuid-Hollands kampioen lange baan schaatsen voor junioren geworden. Jutta won met overmacht bij de meisjes van 13 tot 14 jaar (de C’s). Ze won haar beide afstanden en het totaalklassement. Ook Inge versloeg de competitie van 17- en 18-jarigen (de A’s) en won haar 3 afstanden overtuigend.

Niet eerder hebben zoveel junioren van de IJsvereniging Pijnacker zich gekwalificeerd voor deze kampioenschappen. De club stond met elf deelnemers op het ijs. Het kampioenschap is de springplank naar de NK junioren, met nog één tussenstop: de regionale kampioenschappen. Voor die wedstrijd hebben 5 van de 11 deelnemers zich, naar verwachting, gekwalificeerd. Een mooie prestatie!

 

Bij de jongens A reed Jerrie een goede 1500 en 3000 en eindigde als 7e in het eindklassement. Hij maakt kans door te gaan naar de regio’s. Bij de meisjes A reden Stacey en Martina solide en werden 8e en 9e.

Bij de jongens B reed Niels een PR op de 500 en een hele goede 3 kilometer (ook een PR). Hij werd 8e in het eindklassement en heeft zich geplaatst voor regio selectiewedstrijden NK. Vincent reed 3 PR’s (!!) en werd 11e. Rienk reed een goede 500 en een redelijke 3000 en werd 14e. Stephan reed alleen de 500 meter en werd daar 7e. Bij de meisjes B reed Iris een goede 500 meter met een PR en werd 11e.

En bij de meisjes C werd Ellemijn 7e op 1500 en 10e in eindklassement, waarmee ze mogelijk ook naar de regio’s kan.

Het was een mooi toernooi: er waren veel deelnemers, veel coaches en veel publiek en alles was goed georganiseerd. Twee avonden vol spannende ritten waar de deelnemers streden tegen elkaar en soms tegen zichzelf om zich te kwalificeren. Goed gedaan allemaal, en coaches en wedstrijdleiding hartelijk bedankt voor jullie inzet!