Seizoensinfo

Het wedstrijdschema voor de Uithof vind je hier.

Inschrijven voor jouw wedstrijden doe je hier.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het langebaanschaatsen, kunt u contact opnemen met:

 

Anton van Os

06- 4813 2450

of:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De eerste IJVP PR’s zijn binnen

Zaterdagavond 5 oktober

Erg snel na de opening van de Uithof en onder zeer matige omstandigheden heeft Edwin Welling zijn PR op de 500m al iets scherper gezet. De ambities van Edwin zijn dus duidelijk, pas op heren Masters na alle PR’s van vorig jaar gaat hij gewoon door!

De overige enthousiaste IJVP’ers die stonden te trappelen, Kevin – Tamara – Nena en Tom. R., bleven  nog iets verwijderd van hun beste tijden, maar het tijdstip in het seizoen en de omstandigheden meegerekend gaan die dit seizoen vrijwel zeker sneuvelen.

Zondagavond 13 oktober

Voor aanvang van de wedstrijden werd de druk op mijn schouders flink verhoogd met de mededeling dat een avond zonder een PR iets zegt over de coaching. Daarbij opgeteld dat het ijs was zoals tot nu toe op de Uithof, ongeveer 2 kwartetten goed en daarna van matig naar droevig en ook niet onbelangrijk dat Edwin vanavond niet mee mocht doen.. 

Dus een (paar) keer extra naar de WC was het gevolg.

Maar m’n avond werd gered door eerst Colin Lansbergen op de 500m, een dik PR in 46.11 en vervolgens Nena van der Heijden die maar liefst 12 seconden van haar 1500m PR afreed. OK die stond niet superscherp maar 2.32 is een tijd waar velen van dromen (ook heren).

Op de 500m zaten zowel Daniëlle, Nena,Tom R. als Kevin binnen een seconde van hun PR, allemaal prima gereden.

Op de 1500m zat iedereen verder ruim boven zijn/haar PR, deel van de oorzaak was zeker dat de loting voor de overige 4 erg kort voor de dweil uitpakte.

Bedankt voor jullie inzet, lekker trainen, dan komen die PR’s er op een mooie avond “vanzelf”.

Peter