Corry de Hoog Bokaal - de nominaties!

Aan het einde van het seizoen maken we weer de balans op. Naast het bekijken van de PR’s, wordt er door de trainers ook gekeken naar de rijders hoe zij zich hebben ingezet, voor zichzelf of in de groep. Of hoe zij technisch vooruitgegaan zijn ongeacht of dit direct geleid heeft tot uitzonderlijke tijden. Als ijsvereniging mogen wij ons gelukkig prijzen met een grote groep junioren en pupillen. Met de huidige kledinglijn valt het op dat veel ritten tijdens de wedstrijden gevuld zijn met onze rijders. Er worden veel goede prestaties  neergezet door onze schaatsers, wat vaak tot positieve opmerkingen langs de kant leidt.

Helaas maakt dit het ook weer moeilijk om de juiste mensen te nomineren, en al helemaal om een de prijs uiteindelijk toe te kennen.

Toch doen wij als trainers een poging.

Niels van Melzen

Rijdt dit jaar voor het eerst wedstrijden en is naast leergierig ook ontzettend strijdlustig. Met zijn diepe zit, en dat is niet alleen omdat hij niet zo groot is want ook zijn “hoeken” zijn goed, heeft hij zich dit jaar enorm verbeterd en komen een aantal magische grenzen in zicht. Maar om in je eerste seizoen al dicht bij de 50 seconden op de 500 te komen, en bijna 1.40 te rijden op de 1000 is een buitengewone prestatie.

Iris Smokers

Is tijdens trainingen vaak de grootste trekker van de meidengroep en rijdt misschien wel de meeste rondjes op kop. Helaas blijft zij tijdens de wedstrijden nog wat achter op de anderen ( ze is wel de jongste van het stel), maar er zit meer in dan er tot nu toe uitkomt. Zelf is zij, en ook de trainers zijn tevreden over de vooruitgang van dit seizoen, want de meeste tijden leidden vooral bij haarzelf tot ongeloof.

Niels Overvoorde

Heeft dit jaar als eerste van onze vereniging zonder hulp van het gewest de regiowedstrijden gehaald om zich te kwalificeren voor het NK. Helaas eindigde daar door een val zijn poging  om verder te komen. Een paar jaar geleden zat hij een heel seizoen te hikken tegen de grens van 1 minuut op de 500m nu nadert de grens van 40 seconden, hoe snel kan het gaan in een jong schaatsleven.

Rienk Engele

Maakt zich al jaren druk op en om het ijs. Is een bijtertje en laat zich er op de trainingen nooit afrijden. Op de wedstrijden als hij er alleen voor staat haalt hij niet de tijden van zijn trainingsmaatjes, maar hij heeft zich dit seizoen sterk verbeterd. Dit in tegenstelling tot het vorige seizoen waarin bijna geen Pr werd gereden.

Jutta Leerdam

Heeft dit jaar de clubrecords bij de pupillen aangescherpt en heeft illustere namen als Joyce Lansbergen en Inge Mostert uit die lijst doen verdwijnen. Zij staat hoog op de SARA lijsten en we zijn benieuwd naar haar progressie de komende jaren.

Inge Mostert 

Heeft dit seizoen de vereniging vertegenwoordigd op verschillende nationale kampioenschappen. Het allround in de ijzige februari koude op Alkmaar en de afstandskampioenschappen in Breda. Haar 11de plaats op de 1500m viel het meest op. Een mooi resultaat voor een eerste jaars B-junior.

Ook zij scherpte menig clubrecord aan.

Jerrie Suijker

Een jongen die niet te stuiten is en misschien wel de meeste wedstrijden heeft gereden dit seizoen. In zijn korte schaatscarrière heeft hij een enorme progressie geboekt. Misschien moet hij de bokaal krijgen om zijn enthousiasme en onstuimigheid wat te dempen om hem het komende seizoen nog meer te laten groeien.

Kevin Stoop

Lag dit jaar op ramkoers en was van plan om het hele jaar progressie te maken. De start was prima, leerde in een paar dagen overkomen, reed het ene PR na het andere, maar een verstuikte enkel en een tijdje later toen hij weer net lekker op gang was, sneed hij in zijn eigen enkel. Twee keer werd het seizoen onderbroken, maar ondanks dat tot aan de laatste wedstrijd progressie.

Hopen op een gelukkiger seizoen en een aanmoediging voor zijn doorzettingsvermogen.

De beslissing

Natuurlijk zijn wij namen vergeten, want eigenlijk komt iedereen in aanmerking voor de bokaal op grond van zijn inzet en prestaties. Deze keuze was voor ons al moeilijk genoeg, laat staan de keuze die moet leiden tot de uiteindelijke winnaar. Dus dat laten we graag aan Corrie over. Zij is weer vele malen langs de kant van de baan gesignaleerd en zal hier dus geen moeite mee hebben.

Kom allemaal naar de clubavond voor de uitreiking van de Corry de Hoog Bokaal!


Namens de trainers,

John