Mogelijke herindeling trainingsuren Uithof

Door de Initiatiefgroep Trainers Uithof (afgekort ITU) is er een voorstel uitgewerkt om de trainings- en wedstrijduren op de Uithof te herindelen.

Graag horen we jouw mening!

De uitgangspunten hierbij waren:

  • meer homogeniteit tijdens de trainingsuren waardoor er minder snelheidsverschillen ontstaan en daardoor minder kans op ongelukken. De kwaliteit van de trainingen moet hierdoor toenemen.
  • het wedstrijdrijden voor de jeugd organiseren op meer courante tijdstippen waardoor er meer jeugd de overstap zal gaan maken naar het wedstrijdrijden. Hiermee zal er meer jeugd vastgehouden worden bij de schaatsverenigingen en kan er beter geconcurreerd worden met andere sporten.

Om meer gelijkheid bij de trainingsuren te verkrijgen wordt er een onderscheid gemaakt in twee groepen die dan op aparte uren gebruik gaat maken van de trainingsuren op de Uithof.

  1. Recreatieve schaatsers zonder wedstrijdlicentie
  2. Competitief en wedstrijdgerichte schaatsers met wedstrijdlicentie

Het idee is om alleen schaatsers die beschikken over een wedstrijdlicentie toe te laten op de trainingsuren die genoemd worden onder punt 2.

 

Welke invloed zou dit gaan hebben op de schaatsers van de IJsvereniging Pijnacker?

Zoals het er nu naar uitziet heeft dit met name invloed op de schaatsers zonder wedstrijdlicentie op het di2 uur. In het voorstel wordt dit namelijk een trainingsuur gereserveerd voor competitief en wedstrijdgerichte schaatsers met wedstrijdlicentie.

 

Uitwijkmogelijkheden voor de di2 schaatsers die niet over een wedstrijdlicentie beschikken zouden zijn: ma. 2 van 18.30-19.45u.

Voor de recreatieve rijders (groep 1) komt er bovendien een trainingsuur op zondagochtend van 8.00 – 9.45u. (Marathon/ ronden rijden)

Voor de jeugd (Pupillen en C-tjes) zal ook de dindag1 verruild moeten worden met de ma 1

De donderdag 1 met de Vrijdag 1 of 2 De A en B junioren en de Neo's kunnen naar het tweede uur

Een ander uur waar veel IJVP’ers rijden is de za1 en dit uur blijft ongewijzigd en toegankelijk voor alle rijders.

Verdere voorstellen zijn onder andere om de jongste jeugd wedstrijden te laten rijden op de late woensdag middag. Op vr2 is er een speciaal trainingsuur gepland voor de jeugd (pup – junC) waardoor een veilige trainingsomgeving ontstaat.

Voor junioren B komen er trainingsmogelijkheden op di2 en do2, zij zullen hierdoor minder moeite hebben om dit met hun schoolroosters te laten passen

Door de ITU is gevraagd aan de leden van de verenigingen een terugkoppeling te geven hoe zijn aankijken tegen deze voorgestelde veranderingen.

 

Bij onze vereniging gaat het dus met name om de di2 rijders zonder wedstrijdlicentie.

Met name aan die rijders willen wij vragen om mij middels een e mail te laten weten hoe er aangekeken wordt tegen deze voorstellen en of het voor hun een optie zou zijn hun trainingsuur te verruilen voor bijvoorbeeld de maandag.

Andere opmerkingen en/of suggesties zijn natuurlijk ook welkom

Ik zou jullie terugkoppeling graag uiterlijk woensdag 25 januari ontvangen.

 

Met vriendelijke groeten,

Bert Mostert

E mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.