Seizoensinfo

Het wedstrijdschema voor de Uithof vind je hier.

Inschrijven voor jouw wedstrijden doe je hier.

Contact

Voor meer informatie en inschrijven voor het langebaanschaatsen, kunt u contact opnemen met:

 

Anton van Os

06- 4813 2450

of:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondagavond 13 november, een avond vol verrassingen

Vol goede moed vertrokken we deze avond naar de Uithof. Tamara van der Spek, Britte Jongeleen, Stacey Lansbergen en Andre Harteveld zouden aan de start komen op een baan die er weliswaar mistig bij lag, maar die wel goed bleef glijden; ondanks de scheuren op het rechte eind.

De trap aflopende zagen we bij zondag 1, iemand van YvP net naar de start gaan. Oeps, helemaal vergeten dat Jerrie Suyker, samen met drie leden van andere verenigingen, op uitnodiging van het gewest, deelnam aan een 3 km. Dat we Jerrie vergeten waren kwam doordat Jerrie in de vrijdagtraining hard ten val was gekomen en hij daardoor zaterdag niet meer had kunnen rijden. Wat bleek, in nauw "overleg" met zijn trainer en met de nodige overredingskracht van aanwezige ouder en vrienden besloot Jerrie toch aan de 3 km deel te nemen. Met een zichtbare bult op zijn linkerheup legde Jerrie evenwel een technisch zeer verzorgde en strak gereden 3 km neer. Met rondjes 35 en 36 werd zijn oude pr dat op 4.49 stond met 17 seconden verbeterd en was en passant de snelste van de gast rijders. Tijdens het napraten gaf Jerrie dat hij verwacht hier de komende week nog een flinke hap vanaf te rijden, wanneer hij wederom een 3 km rijdt en dan weer voluit kan gaan. Wordt vervolgd dus.

Goed, op naar de 500 meter. Duikt plots een YvP pak uit de mist op, is Edwin Welling, die een beste seizoen tijd neerzet van 52.91.

Vervolgens Britte Jongeleen aan de start. Technisch stabiel rijdend maar helaas nog niet in het gewenste ritme; 54,25.

Daarna twee YvP-ers in de baan, te weten Tamara van der Spek en André Harteveld. Spanning; jong tegen oud, oom tegen nicht, wie neemt wie op sleeptouw? Opening 12,8 Tamara en 13,1 André; goede openingen; eindtijden 48,12 Tamara, André 49,56; beide een PR op Uithof ijs.

Als laatste Stacey Lansbergen naar de start. Eerste wedstrijd na een blindedarm operatie; spanning bij de ouders en Stacey; opening 12,9; eindtijd 48,65

 

Op naar de 1000 meter.

Edwin opent weer namens YvP en rijdt 4 seconden van zijn PR af; 1,48

Britte, vertrokken werd op een schema van 1.50; eindtijd 1.51

Daarna Tamara en André aan de start. Duidelijk was dat André zich met hand en tand zou gaan verzetten. Eindtijd; 1.40 voor beide. Nauwkeurige uitlezing leverde 1.40, 40 voor Tamara en 1.40,78 voor André op. Hoewel Tamara met 1.38 in gedachten vertrok was de 1.40 voldoende voor promotie.

Tot slot Stacey aan de start. Opening was goed, ritme werd vastgehouden; eindtijd 1.39,95. Ook deze tijd was goed voor een promotie.

 

Hoewel de avond niet voor iedereen bracht wat gehoopt was, werd er goed gereden. Bijzonder fenomeen dit keer was dat ondanks de mist de instructies van de coach voor alle aanwezigen goed hoorbaar waren, ongeacht de plek waar je stond.

 

Groet,

Albert van der Spek en Gerard van Dijk