Trainingskamp in Thialf

Vrijdag 21 oktober verzamelden we ’s morgens om 10.00 uur met een groep van 9 schaatsers bij John Engele voor vertrek naar Heerenveen. Eigenlijk waren we met z’n elven + twee trainers,

 

 

 

maar Niels en Tamara moesten eerst nog een marathon rijden en kwamen pas de volgende dag met Marco. Uitgezwaaid door ouders vertrokken we richting Heerenveen. Onderweg hadden we een paar files, maar gelukkig niet zo lang. We reden meteen door naar Thialf om te gaan schaatsen. We liepen warm en trokken daarna gauw onze schaatsen aan om een paar rondjes te maken op het ijs. Na het schaatsen gingen we naar onze verblijfplaats, hostel  Stay Okey in Heeg.  Dat is toch nog wel een stukje rijden van Heerenveen. Gauw de spullen uitpakken, kamers inrichten en omkleden voor het avondmaal. Het eten was best lekker, draadjesvlees hmmm.

Na het eten gingen we terug naar Thialf om daar nog een keer te trainen. Ja mensen, we zijn erg fanatiek!

 

Zaterdag 22 oktober.

Vandaag was uitslapen gepland, hoewel we wel  op tijd moesten opstaan voor het ontbijt. Thialf was nog niet open dus we hadden ’s morgens nog wat tijd voor ons zelf. Op Thialf was het weer een goede training. Ondertussen zijn we gewend aan het ijs. Dat betekent dus dat we weer hevig aan de bak moesten van de trainers Gerard en John. De trainers letten heel erg op de techniek. Maar we hebben natuurlijk wel weer fijn getraind. Als het dan lukt met de techniek heb je wel een goed gevoel.  En al snel kwam het einde van de dag er al weer aan. We kregen ook te horen dat we op zondagavond definitief konden meedoen aan de langebaanwedstrijd. Na het eten gingen we met Marco en degenen die wilden naar een marathon kijken in Thialf. De marathon was erg spannend en leuk om te zien. De anderen die niet mee gingen naar de marathon, gingen nog naar een café en later nog wat kaarten.

 

Zondag 23 oktober.

Vandaag was er een rustige training. Van alles was er wel iets, een beetje duurtraining, een beetje sprinttraining,  interval training ect. Na de training moesten we ons voorbereiden op de wedstrijd die om 18.00 uur zou starten. De schaatsijzers werden gescherpt en de spieren werden opgewarmd. Er kwamen ook nog een paar van onze grootste fans kijken (een paar ouders). We waren er helemaal klaar voor. Sommigen in een snelpak en andere in een gewoon pak, iedereen heeft erg  goed gereden, vooral na dat harde trainen al die dagen. En natuurlijk was het ook hartstikke leuk om te doen. Want op zulk ijs rijdt iedereen met plezier…  toen het was afgelopen wilde niemand eigenlijk weg! Na de wedstrijd terug naar huis, “snel” (na 12 uur) in bed want de volgende dag was het gewoon weer naar school. Kortom we hebben heel erg genoten van het kamp en heel veel geleerd!!!

En natuurlijk John en Gerard heel erg bedankt dat jullie weer training wilden geven!

 

Kevin Stoop