NIELS BAKKER WINT JOOP KOOT BOKAAL

Het achter ons liggende seizoen was alweer het twaalfde seizoen dat er bij IJsvereniging Pijnacker een groep G-schaatsers actief was. Deze groep is ooit opgericht door Joop Koot met als doel kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking/achterstand te leren schaatsen en daar vooral veel plezier in te hebben.  Dit seizoen is er geschaatst met een enthousiaste groep van 10 schaatsers, allemaal al een of meerdere seizoenen ervaren op het ijs. Iedereen schaatst op zijn of haar eigen nivo. Een enkeling kan al een beetje overstappen in de bochten en anderen hebben al veel vooruitgang geboekt doordat ze nu zelfstandig hun rondjes rijden. 

 

Na afloop van de seizoensafsluiting in de Viergang, met een uurtje kickfun (boksen) onder leiding van Sjors van der Quast, heeft in het restaurant de jaarlijkse uitreiking van de Joop Koot bokaal plaatsgevonden. Die bokaal is bestemd voor de schaatser die het afgelopen seizoen het allerbeste zijn of haar best heeft gedaan. Eerdere winnaars zijn Jelle Koot, Patrick van Baarlen , Joris Dorst, Finn Haaksma en vorig seizoen Daan van Dijk. Het komende jaar staat de beker thuis op het dressoir bij de familie Bakker omdat Niels hem uitgereikt heeft gekregen.

Niels is een van de ‘oudgedienden’ in de huidige club Specials. Samen met zijn onafscheidelijke maat Daan van Dijk. Niels komt bijna iedere zaterdag naar de Uithof. Hij heeft dan vaak even tijd nodig om te acclimatiseren. Maar na de traditionele warming up gaat hij enthousiast en heel zelfstandig aan de slag. Dat wordt door alle begeleiders enorm gewaardeerd waardoor zijn nominatie voor de prijs door iedereen gesteund werd. 

Gefeliciteerd Niels!

op de foto’s  Niels met de bokaal, Niels (op de rug gezien) samen met Daan aan het boksen en Indy om het hoekje van de boksbal