Joop Koot bokaal gaat naar Daan van Dijk

Het achter ons liggende seizoen was alweer het elfde seizoen dat er bij IJsvereniging Pijnacker een groep G-schaatsers actief was.

Deze groep is ooit opgericht door Joop Koot met als doel kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking/achterstand te leren schaatsen en daar vooral veel plezier in te hebben. Dit seizoen is er geschaatst met een enthousiaste groep van maar liefst 13 schaatsers waaronder een paar nieuwelingen. Iedereen schaatst op zijn of haar eigen nivo. Een enkeling kan al een beetje overstappen in de bochten en anderen hebben al veel vooruitgang geboekt doordat ze nu zelfstandig hun rondjes rijden.
Na afloop van de seizoensafsluiting met de mini-elfstedentocht heeft in het restaurant van de Uithof de jaarlijkse uitreiking van de Joop Koot bokaal plaatsgevonden. Die bokaal is bestemd voor de schaatser die het afgelopen seizoen het allerbeste zijn of haar best heeft gedaan. Eerdere winnaars zijn Jelle Koot (2012), Joris Dorst (2013) en Finn Haaksma (2014). Het komende jaar staat de beker thuis op het dressoir bij de familie van Dijk omdat Daan hem uitgereikt heeft gekregen.
Daan is een van de ‘oudgedienden’ in de huidige club Specials. Samen met zijn onafscheidelijke maat Niels Bakker. Een mooi stel boefies op het ijs. Maar daar waar Daan in eerdere seizoenen soms zijn begeleiders wel eens tot wanhoop dreef met tegendraads gedrag, en daar het liefst ook Niels in meesleepte, gaat dat tegenwoordig heel veel beter. Zo goed zelfs dat zijn nominatie voor de prijs door alle begeleiders gesteund werd.
Gefeliciteerd Daan!
op de foto Daan (links met de bokaal) en Niels (rechts)