VERSLAG NATUURIJS 2021

Vrijdag 12 februari om 16.00 ging de baan open. Helaas was het natuurijs op vele plaatsen ons voor. Dit betekende dat we niet heel veel leden mochten verwelkomen. En daar de corona-regels streng waren, konden we ook geen nieuwe mensen binnen laten. Wat was het dan ook een feestje dat er zaterdag rond 17.30 veel jeugdleden met een ouder de ijsbaan vonden. En nog leuker: wat was het geweldig om de blijheid te zien dat de jeugd toch nog een mini-11-stedentocht gingen mee maken dit schaasseizoen! We hadden de echte elfstedenkaarten, de spekjes en na afloop warme chocolademelk. Een topavond voor onze vereniging.  

Vandaag, op Valentijn, hebben we om 11.00 op onze eigen baan een korte baan wedstrijd gehouden. We startten met de beruchte 100m alwaar we 40 enthousiaste leden aan de start hadden. Dit varieerde van pupillen F tot en met masters. Heerlijk in de ochtendzon, afgeschoten door Menno Ammerlaan! Wat fijn dat dit allemaal op het laatste moment nog geregeld kon worden, dankzij een geleende accu van garage Nootenboom.  

Komende zaterdag zal bij het jeugdschaatsen nog de prijs uitgedeeld worden, dit betekent dat Tobias, Felien, Olivier, Jules, Ryan en Leon de chocoladereep zullen ontvangen. Zij hebben van hun categorie de beste tijd geleverd. 

Vervolgens hebben we opnieuw gestart, ditmaal voor de afvalrace. Aangezien we de tijden hadden, zorgden we dat het een ware strijd werd tussen de leden. Natuurlijk hadden we ook een paar valpartijen, maar zoals het een echte IJVP-er betaamd : opstaan, verder schaatsen en finishen! Uiteindelijk hadden we de winnaars en werden de grote chocoladerepen verdeeld. De blije gezichten waren van Lousmijn Stockmann, Jolien Gravesteijn, Thijs Rodenburg, Sven Pera, Thijs Gasseling en Leon Wenteler. Bij de jury ging wat mis, waardoor Tristan ook een heerlijke reep heeft gekregen.  

Al met al een heerlijke schaatsochtend! 

Als afsluiter is om 16.30 nog een training gegeven op de Dobbeplas voor de schaatsende jeugd van vrijdagavond door Arthur. Wat een geluk dat Menno en Kurt aan het schaatsen waren. Nu konden Keira, Felien, Thijs, Flint, Sven, Danique, Olivier, Emma en Jules met drie trainers het ijs op!  Gezien het water aan de kant was het maar goed dat de les om 17.30 klaar was. Einde van al het natuurijs.  

Met vriendelijke groetjes,
Jacqueline van Winden