Aanmoedigingsprijs IJVP 2022-23

Vorig seizoen was het Femke Bloemendaal die er met de prijs vandoor ging. Dit seizoen zijn er drie nieuwe kandidaten genomineerd voor deze prijs. Strenge juryleden gaan de komende dagen wikken en wegen om zo tot een winnaar te komen. Prestaties, vooruitgang, inzet, inzet voor de vereniging, en nog tientallen andere criteria worden hierbij beoordeeld.
Vrijdagavond 14 april wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de clubavond van IJVP!

Nominatie 1: Bjarne den Besten
Een seizoen lang inlinen, shorttracken, langebanen en jeugdschaatsen heeft Bjarne een topseizoen opgeleverd! Als pupil B hoort hij tot de allersnelsten van zijn categorie. Een 2 e plek bij het Nationaal Pupillen Toernooi was al heel mooi, maar de overwinning in de Vikingrace was het absolute hoogtepunt. Bij dit officieuze Europees Kampioenschap won hij alle 4 de afstanden in zijn categorie.  Een unieke prestatie!

Nominatie 2: Simone Gravesteyn

Een vaste waarde. Altijd aanwezig. Bij trainingen, bij wedstrijden, bij het jureren van wedstrijden. En dan heeft ze ook nog eens mooie sprongen gemaakt in haar tijden. Vooral op de 500m gaat het heel goed! De langere afstanden zijn nog geen favoriet van Simone, maar dat komt vast en zeker nog wel!

Nominatie 3: Jules van Winden

Twee jaar geleden reed Jules nog in een wapperende joggingbroek op vaste schaatsen. Dit seizoen heeft hij op nieuwe schaatsen, in het nieuwe strakke IJVP-pak enorme progressie geboekt op alle afstanden. En heeft zichzelf zo onder de YF-limiet geschaatst! Een knappe prestatie! Het serieuze werk kan gaan beginnen!