Aanmoedigingsprijs 2015-16

Op de clubavond van 15 april zal ook weer de aanmoedigingsprijs van het afgelopen seizoen worden uitgereikt. Voor dit seizoen zijn de volgende rijders genomineerd:

Jules Blom

Is zijn eerste seizoen als B-junior gestart met een 1500m PR van 2.23. Maar aan het einde van het seizoen was het al aangescherpt tot 2.15. En zo is dat gegaan met alle andere afstanden. Mooie progressie dus. Bovendien blinkt Jules uit in aanwezigheid. Geen vervoer? Geen probleem, Jules gaat gewoon met het OV. Zelden is hij afwezig op de training, en de wedstrijden die hij kan rijden, die rijdt hij.

Roel Post

 

Eén van de eerste landtrainingen in de afgelopen zomer was voor Roel nogal een pijnlijke. Waarom? Het bleek dat hij zich niet kon opdrukken! Gelaten liet hij het hoongelach over zich heenkomen, maar dat ging hem niet nog een keer gebeuren. Hij heeft geoefend als een bezetene, en twee weken later kon hij zich opdrukken! 

En zo gaat het met schaatsen ook. Roel wil veel trainen, hard trainen, en het liefst nog met rijders die beter zijn, want daar wordt ie zelf ook beter van. En dat resulteerde in spectaculaire progressie. Bijvoorbeeld op de 1000m. Hier wist hij zijn PR aan te scherpen van 1.41 naar 1.33!

Jop en Jurre Vernhout

De YVP-uitvoering van de Mulder tweeling! En net als de andere genomineerden, altijd aanwezig. Beide heren hebben grote vooruitgang laten zien dit seizoen. Al zijn de tijden van Jurre nu iets sneller. Hij ging dit seizoen als snel door de 50 seconden barriere op de 500m. Jop heeft daar het hele seizoen tegenaan gehikt. Als beide heren volgend seizoen net zo gemotiveerd en leergierig aan het trainen slaan, dan zullen er nog vele PR’s gaan volgen.