Weer veel PR’s bij clubdag op Thialf

Bij de jaarlijkse clubdag van IJsvereniging Pijnacker op Thialf zijn weer vele PR’s gesneuveld. Jop en Jurre Vernhout reden voor het eerst mee en zetten hun eerste persoonlijke records op de 500 meter.

Update met de foto's!

Snel ijs

De leden van IJVP schaatsen de trainingen en wedstrijden normaal op de Uithof in Den Haag en het Silverdome in Zoetermeer. Eenmaal per jaar echter gaat de vereniging gezamenlijk naar het beste ijs van Nederland op Thialf in Heerenveen. Daar hoopt iedereen zijn persoonlijke records te verbeteren. Ook dit jaar is dat weer goed gelukt: er werden in totaal 52 PR’s aan diggelen gereden door de 38 deelnemers.

Nieuwe lichting

Jurre en Jop Vernhout reden voor het eerst mee op Thialf. Ze reden twee keer een 500 meter in het schaatsmekka van Nederland. “Erg leuk de eerste keer wedstrijdschaatsen en dat ook nog op Thialf!”, meldt Jop. En Jurre vult aan: “Ik heb ervan genoten!”.

Jop in opperste concentratie bij de start van zijn tweede 500 meter

Trouwe organisatoren en sponsoren

Het evenement van de ijsvereniging wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door een ploeg trouwe mensen. Voor het jureren en begeleiden van de wedstrijden zijn zo’n 15 mensen in touw: tijdwaarnemers en juryleden in de box boven de baan, en wedstrijdleiders en coaches op de baan. Ook de sponsoren zijn trouw: Th. Van der Helm Sanitair-Tegels, Post Plants, Bloemendaal Schoenmode, Ammerlaan the Green Innovator en André Harteveld hebben het evenement ook dit jaar weer mogelijk gemaakt. Bedankt namens alle deelnemers en ouders!