Licentie voor eenmalige deelname wedstrijden

De wedstrijd daglicentie is vanaf heden beschikbaar voor alle wedstrijddisciplines. Er zijn al verschillende organisatoren die aangeven gebruikt te willen maken van de wedstrijddaglicentie. Zo heeft de sectie Shorttrack de nationale pupillenwedstrijden en de masterwedstrijd aangewezen als wedstrijden waar met een wedstrijddaglicentie aan deelgenomen kan worden. De organisator vermeldt in de wedstrijdaankondiging dat je (ook) op daglicentie kunt deelnemen aan de betreffende wedstrijd. Zowel leden van KNSB verenigingen zonder licentie, als sporters die geen lid zijn van een KNSB-vereniging kunnen een daglicentie aanvragen om kennis te maken met de sport of om zo weer eens deel te nemen.

Over de daglicentie
De daglicentie biedt:
- Het recht op deelname voor één specifieke wedstrijd op een specifieke locatie/baan.
- Een aanvullende ongevallenverzekering (idem als de gewone wedstrijdlicentie).
- Opname in de daguitslag van de wedstrijd en in aanmerking komen voor eventuele dagprijzen.
Een daglicentie wordt in de periode van een jaar maximaal 3 keer verstrekt aan dezelfde sporter. Wil je aan meer wedstrijden deelnemen dan raden wij je aan om een schaatslicentie aan te vragen voor het gehele seizoen via een KNSB-vereniging.

Prijs
Jeugd tot 18 jaar (op wedstrijddatum) € 5,00
Volwassenen (18 jaar en ouder op wedstrijddatum) € 7,50

Hoe werkt het in de praktijk?
Jij checkt op de site van de betreffende wedstrijdorganisatie of een wedstrijd is opengesteld voor daglicentiehouders en of voorinschrijving mogelijk én noodzakelijk is voor een daglicentiehouder. Er zijn twee mogelijkheden om de daglicentie af te nemen:

A. Voorinschrijving
1. Je schrijft je in via het online wedstrijddaglicentieformulier
2. Je vult het formulier in en klikt op verzenden
3. Je ontvangt met enkele seconden een bevestiging van je online aanvraag
4. Je neemt de bevestiging van je aanvraag wedstrijddaglicentie (papier of telefoon/tablet) mee naar de wedstrijd om ter plaatse te tonen bij de inschrijfbalie
5. Je toont ter plaatse je bevestiging en betaalt contant voor de daglicentie; pin is niet mogelijk
6. Tot slot volg je ter plaatse de aanwijzingen van de organisatie op om je inschrijving af te ronden (handtekening zetten, nummers afhalen, etc.)

B. Ter plaatse
1. Je ontvangt een wedstrijddaglicentieaanvraagformulier.
2. Je vult het formulier in
3. Je geeft het formulier af en betaalt contant voor de daglicentie; pin is niet mogelijk
4. Je volgt de aanwijzingen van de organisatie op om je inschrijving af te ronden (handtekening zetten, nummers afhalen, etc.)
Er wordt nog gewerkt aan de koppeling met een online betaling. Op termijn zal er ook een koppeling met het wedstrijdsysteem gerealiseerd worden.