Voor jong en oud nog plaats bij IJsvereniging Pijnacker

Zaterdag 28 september starten op De Uithof in Den Haag de schaatslessen van IJsvereniging Pijnacker weer. De inschrijving is inmiddels in volle gang maar op een aantal uren  zijn er nog plaatsen vrij om de schaatstechniek in een gezellige atmosfeer onder de knie te krijgen.

De schaatslessen voor de jeugd van 6 – 12 jaar starten op zaterdag om 18:30 uur. In 13 verschillende groepjes, variërend in leeftijd en niveau, krijgen de kinderen schaatsles van goed getrainde schaatsers. Spelenderwijs wordt hen de schaatstechniek bijgebracht. Diverse spelletjes worden hiervoor ingezet. Kijk dus niet vreemd op als de schaatsertjes limbodansend over het ijs gaan om hen te stimuleren steeds dieper te zitten. Want ‘diep zitten’ is het grote geheim van schaatsen. Mooi om te zien ook hoe de kinderen na een aantal jaar training moeiteloos de bochten nemen en elkaar op de voet volgen.
Veel ouders vinden het leuk om iedere week zelf de vorderingen van hun kinderen van nabij te volgen. Langs de baan of lekker warm met een kopje koffie in het grote restaurant. Niet iedere ouder is echter in de gelegenheid om iedere week zelf aanwezig te zijn. Daarom wordt er ook volop met elkaar gepoold. Vraag er gerust naar.
Ben je jonger dan 13 jaar en niet helemaal zeker of schaatsen iets voor je is? Volg dan vier proeflessen voor slechts € 20,--!

Junioren en volwassen
Voor jeugd vanaf 13 jaar met al enige schaatservaring is er nog plek op het trainingsuur op woensdagmiddag. Dit trainingsuur start om 17:00 uur en duurt tot 18:15 uur.
Volwassenen die al een behoorlijke toertocht kunnen schaatsen, kunnen terecht op een trainingsuur op dinsdagmiddag om 17:00 uur of op het trainingsuur op zaterdagochtend. Ook beginnende volwassenen moeten op zaterdag vroeger opstaan om de ijzers te kunnen onderbinden. Dit trainingsuur vindt plaats van 7.00 – 8.15 uur. Wat? Om zeven uur ‘s morgens?  Is een veelgehoorde opmerking als de schaatsers vertellen dat ze iedere zaterdag zo vroeg present zijn op De Uithof. Maar het gezegde ‘De Morgenstond heeft goud in de mond’, is hier zeker van toepassing. Lekker sporten, na afloop met elkaar een ‘bakkie doen’ en dan toch nog als een van eersten bij de bakker om vers brood te halen.

Ook een keer meeschaatsen? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.