De  Corrie de Hoog Bokaal

-aanmoedigingsprijs voor de jeugd van IJVP-

En ook dit jaar stonden de trainers weer voor de taak om aan het einde van het seizoen de namen van de rijders door te geven die in aanmerking zouden komen van de prestigieuze CdH bokaal.

Van de meeste trainers kwam er per omgaande een reactie en de door hen naar voren gebrachte rijders zullen met een onderstaand verhaaltje onder de aandacht worden gebracht. En die aanmoedigingsprijs kan om vele redenen gegeven worden, ter stimulering van de laatste stap naar de nationale top, of om ondanks een seizoen vol tegenslag toch een extra duwtje te geven om door te gaan, of om iemand te stimuleren die minder talentvol is maar o zo veel inzet toont met het schaatsen, of omdat iemand  een super positieve rol in de groep inneemt.

Degene die natuurlijk de uiteindelijke winnaar  aanwijst is natuurlijk Corrie de Hoog zelf. Dat is makkelijk, want dan kan er niemand de trainers iets kwalijk nemen.


Frank Mostert

Is er in de zomer regelmatig bij tijdens de training, maar heeft er voor gekozen om in de winter maar een keer te trainen. Ondanks dat heeft hij fantastische vooruitgang geboekt en  ik heb zelfs gezien dat hij in de bochten sneller is dan zijn zus Inge. Misschien dat hij met deze bokaal als stimulans eens meer gaat trainen in de winter.


Jutta Leerdam

Heeft dit jaar de prestigieuze Vikingrace gewonnen, een hoogstaande schaatswedstrijd in Heerenveen met de internationale top van iedere leeftijdscategorie. Ik geloof dat het van onze club alleen Michael Poot ooit gelukt i om daar op het podium te staan. Daarnaast vierde op het NK voor C junioren en op het podium bij het NK kortebaan. Om deze successtart te kunnen vervolgen zal ze de komende jaren alle zeilen moeten bijzetten. Een stimulans waard?


Ellemijn Vernhout

Heeft zich dit seizoen enorm verbeterd, haar 1500m is bij de eerste jaars C goed voor een tweede plaats  binnen het gewest, en zij heeft alleen Jutta nog voor zich. Met dat verschil dat Ellemijn zich alleen bij de IJVP  trainingen sterker heeft gemaakt. Haar ontwikkeling kwam net iets te laat om voor  de voorronde van het NK in aanmerking te komen. Met een beetje aanmoediging staat zij volgend jaar op het NK voor C junioren


Rienk Engele

Begon het seizoen nog met een operatie aan zijn hand en heeft het hele seizoen een beetje achter de feiten aan geschaatst. Met veel trainen tussen de vele wedstrijden haalde hij net de regiowedstrijden voor het NK, maar daar hield het ook bij op. Zijn echte vooruitgang kwam pas aan het einde van het seizoen waar alle trainingen tot mooie verbeteringen leidde van zijn PR's. Hopelijk volgend jaar een betere start.


Vincent Hestens

Was de enige schaatser die gewoon op de Uithof de punten voor de regiowedstrijden haalde. Hij stond zelfs op de reserve lijst voor deelname aan de landelijke voorronde. Voor Vincent was dit het eerste serieuze jaar en alle trainingen hebben voor een successtart geleid. Daar waar het voor Rienk aan het einde van het seizoen steeds beter ging, daar stagneerde de vooruitgang bij Vincent een beetje. Na de zomer de stijgende lijn weer oppakken.


Nena van der Heijden

Ook van haar vooruitgang staat iedereen te kijken. Zowel op technisch gebied als haar tijden gaat het allemaal veel beter. De hele zomer serieus getraind en ook in de winter met de grootst mogelijke regelmaat op het ijs. En als antwoord op haar steeds sneller rijdende vriendinnen heeft zij het simpele; ook maar steeds sneller rijden. Misschien heeft zij juist dat zetje nodig om zich weer vast te bijten aan haar  clubgenoten.


Iris Smokers

In alle stilte maar zeker niet in de marge rijdt Iris Smokers. Van haar is al langer bekend dat zij altijd heel goed rijdt in Heerenveen. En ook dit jaar zette zij daar haar opmars in, na een goede  3000m werd zij de vaste bezoeker van wedstrijden daar. Maar de daar gereden tijden zijn ondertussen ook op de Uithof door haar gerealiseerd. Altijd aanwezig, serieus omgaand met de training en iedereen weet altijd wat je aan haar hebt. Is dit een beloning waard?


Stephan Habets

Is dit de man die ons in de toekomst gaat verbazen? Nog meer dan het afgelopen jaar? Na een seizoen bij de B-junioren van Stephan blijken de records van Michael Poot ineens niet meer zo onaantastbaar. Met nog een heel seizoen bij de B-junioren voor de boeg is hij die tijden nu al tot enkele tienden genaderd. Belonen?


Natuurlijk zijn we een aantal rijders hier vergeten te noemen, want velen hebben dit jaar enorm goed gereden. Zeven schaatsers kunnen volgend jaar deelnemen aan de IJs Faciliteit , twee zitten er in de gewestelijke selectie. Dat betekent dat er elke zondag op het eerste wedstrijduur 9 rijders van onze vereniging zijn te bewonderen. De moeite waard om eens te komen kijken. We hopen dat ook op de overige uren het aantal deelnemende IJVP leden zo groot zal zijn het komende uur.

Nu is de beurt aan Corrie de Hoog, tijdens de clubavond horen we wie de Bokaal een jaartje op de schoorsteen mag hebben.


Namens alle trainers,

john