Jerrie Suyker wint zilver bij NK wintertriathlon

Bij mooi en warm lenteweer werd zaterdag het winterseizoen afgesloten met de Winter Triathlon Twente in Enschede. Voor de junioren telde dit net als vorig jaar tevens als officieel Nederlands Kampioenschap. En voor de uittredend kampioen van 2011 bij de junioren B, Jerrie Suyker, was het de opgave om zijn titel te verdedigen.

Een wintertriathlon bestaat niet alleen uit hardlopen, fietsen en schaatsen, maar ook belangrijk zijn de 2 momenten waarbij van materiaal gewisseld moet worden. Van

het looponderdeel (2,6 km) kwam Jerrie nog wel als eerste terug, maar Hylke van der Meer uit Gorredijk verliet op de fiets het Parc Fermé wel een halve minuut eerder. Om die voorsprong tijdens het fietsen (15 km) niet uit handen te geven. Bij de wissel naar het schaatsen had Jerrie opnieuw meer tijd nodig zodat hij uiteindelijk met anderhalve ronde achterstand aan de afsluitende 13 rondjes begon. Nadat Jerrie zijn achterstand al snel tot een ronde had teruggebracht, reed Hylke vervolgens in het spoor van Jerrie het restant van  de wedstrijd gecontroleerd uit. Waardoor de kampioenstrui dit jaar niet in Pijnacker maar in Friesland te bewonderen is.

Hoewel de deelname vanuit Pijnacker aan de wintertriathlon Twente andere jaren uitgebreider was, waren er toch nog 2 uitstekend prestaties te noteren voor plaatselijke atleten. De categorie Dames 40+ werd gewonnen door Angelique Hoogstraten terwijl Jolanda de Haan-van Vliet in diezelfde leeftijdsklasse de bronzen medaille wist te veroveren. Beide dames zijn net als Jerrie lid van IJVP. Deze wedstrijd betrof een 'gewone' wintertriathlon en niet een NK.