Inschrijving nieuwe schaatsseizoen

Beste leden van IJVP,

Goed nieuws !!! Op zaterdag 2 oktober opent de Uithof weer zijn deuren voor schaatsers. Dat betekent dat we met deze mail iedereen weer willen uitnodigen om zich in te schrijven voor het komende schaatsseizoen. Daar waar we vorig seizoen nog moesten uitgaan van allerlei Covid-scenario's heeft de Uithof voor het komende seizoen aangegeven dat we vooralsnog uitgaan van een regulier seizoen. Mochten er omstandigheden voordoen die we nu nog niet kunnen voorzien dan informeren we jullie z.s.m. hierover.

Trainingsdata en -tijden
Het komende seizoen start zoals gezegd op 2 oktober en de laatste trainingsdag is op 19 maart. Dat betekent dat er weer (minimaal) 22 schaatsmomenten voor ons zijn ingeroosterd. Voor het komende jaar hebben we vooralsnog de volgende mogelijkheden om te gaan trainen.


NB-1: Even onder voorbehoud van beschikbaarheid trainers.
NB-2: De woensdag-1 voor de pupillen en junioren vervalt ten opzichte van voorgaand jaar. We proberen dit iets meer te concentreren op de resterende dagen.

Inschrijfformulier
Het inschrijven is vanaf vandaag weer begonnen. Natuurlijk doen we dit zoals de afgelopen jaren weer digitaal. Er zijn twee formulieren:

Mocht het door wat voor omstandigheden niet lukken om je via het inschrijfformulier in te schrijven bel (06-48132450) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) me dan. Samen komen we er zeker wel uit.

Abonnementsprijzen
De kosten voor de verschillende trainingsuren, vastrecht, lidmaatschapskosten, enz. kunt u vinden op het online inschrijfformulier. De Uithof brengt ons het komende seizoen voor alle trainingstijden, licenties, enz. dezelfde prijzen in rekening als afgelopen jaar. Alleen de abonnementskosten voor de woensdag-3 zijn iets verlaagd. Daarnaast heeft onze penningmeester aangegeven ook zijn tarieven voor contributie, trainerskosten, enz. niet te verhogen.

Jeugdschaatsen
Ook hier start het seizoen op 2 oktober en is er op 26 maart 2022 weer een mini-Elfstedentocht.

Voor jeugdleden loopt het jeugdschaatsabonnement automatisch door tot en met het jaar waarin het kind op 1 juli van dat jaar 13 is. Mocht uw kind op deze datum ouder zijn, dan wordt er niet automatisch een nieuw abonnement aangevraagd. Wil uw kind dan nog wel blijven schaatsen, dan kunt u ons een mailtje sturen en wanneer er voldoende ruimte is dan kan er dispensatie worden verleend.

Jeugdleden die willen stoppen met schaatsen dienen dit zsm doch uiterlijk voor 1 augustus doorgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Specials
We zullen dit jaar de specials apart (via de Jeugdcommissie) informeren over het nieuwe seizoen.

Overige onderwerpen
Daarnaast nog een aantal korte onderwerpen tot slot van deze mail:

Digitale abonnementskaarten (geldt niet voor jeugdschaatsers)
Zoals u al weet, zullen het komende seizoen de toegangspassen van het afgelopen seizoen weer worden gebruikt. Ik ga er vanuit dat een ieder deze nog heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan moet u dat aanvragen zodat de Uithof een nieuwe kaart kan aanmaken. Geef dit afzonderlijk aan mij door, de kosten hiervoor bedragen € 5,=.

Tijdig 'volledig' aanmelden!
Alle opgaven dienen uiterlijk vrijdag 20 augustus binnen te zijn bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vervolgens heeft de technische commissie haar overleg over de indeling van de groepen en kort daarna moeten deze inschrijfformulieren verwerkt zijn voor de baancoördinator. Inschrijfformulieren die te laat zijn ontvangen, kunnen niet tijdig meer worden verwerkt. Iedereen die een formulier heeft ingediend krijgt vervolgens hiervan automatisch een bevestiging. Laat het me vooral weten als je die niet hebt gehad. Er is dan mogelijk iets verkeerd gegaan.

Ondanks dat we vooralsnog met een volle bezetting op de baan kunnen, geldt nog steeds dat te laat ingeleverde formulieren kunnen leiden dat iemand teleurgesteld moet worden. Mocht je nu al weten dat je volgend schaatsseizoen niet wilt schaatsen, laat me dat dan ook even weten. Het maakt de planning voor ons makkelijker wanneer we vroegtijdig inschatten van wie we eind augustus geen inschrijfformulier meer hoeven te verwachten.

Licenties
Voor schaatsen op de Uithof volstaat een trainingsabonnement. Voor deelname aan wedstrijden gelden een aantal aanvullende voorwaarden, die de KNSB op haar internet site ook uitgebreid heeft beschreven:

  • Een trainingsabonnement voor een trainingsperiode (langebaan) op De Uithof is verplicht;
  • De deelnemer heeft een KNSB-licentie;
  • De deelnemer heeft opgegeven dat hij/zij aan deze wedstrijden wenst deel te nemen en
  • De deelnemer heeft daarvoor het zgn. "vastrecht wedstrijden" heeft betaald. Het vastrecht voor de wedstrijden of marathonrijden kunt u via het inschrijfformulier aangeven.

NB: Bij de reguliere abonnementhouderswedstrijden zal er zo nu en dan de mogelijkheid worden geboden om met een daglicentie voor een wedstrijd in te schrijven. Naast de daglicentie dient een inschrijfbedrag (€ 15,00, voor pupillen € 7,50 ) voor betreffende wedstrijd betaald te worden. Bovendien zullen de recordwedstrijden opengesteld worden voor schaatsers met een daglicentie (per afstand een gelimiteerd aantal). Meer informatie vind je op <licentiepagina> van de KNSB.

Helmverplichting voor Jeugdschaatser
De Uithof heeft net als vorig jaar aangegeven dat het dragen van een helm verplicht voor onze jeugdschaatsers. Natuurlijk zal onze vereniging dit weer faciliteren door gezamenlijk tegen een gereduceerd tarief deze helmen aan te schaffen. In de Nieuwsbrief van de Jeugd zult u hierover verder worden geïnformeerd.

Voor alle verdere vragen kunt u natuurlijk contact opnemen met de Jeugdcommissie (Jacqueline van Winden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Het zomerprogramma 2021
Het zomerprogramma voor onze leden is al van start gegaan. Zowel op de dinsdag (voor pupillen, junioren en senioren/masters) als de donderdag (pupillen en junioren) wordt de droogtraining gegeven om u een voorsprong te geven op de collega-schaatsers. Wilt u hier ook aan deelnemen dan kunt u zich wenden tot Ad Overdevest (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Herman Kramer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
De kosten hiervan (€ 15,- voor het hele seizoen / één avond per week) zullen via de incasso door de penningmeester worden verwerkt.

Medische informatie
Deelnemers aan de langebaan-trainingen wordt geadviseerd om zich tenminste eens per vijf jaar sportmedisch te laten testen. Geef op het inschrijfformulier aan wanneer uw laatste test heeft plaatsgevonden. Geef tevens aan of sprake is van gezondheidsklachten welke van invloed kunnen zijn op de fysieke prestaties tijdens trainingen c.q. wedstrijden.

Passeerkaart (niet voor de zaterdagavond)
Vorig jaar bleek het niet mogelijk, maar voor het aankomende seizoen gaan we er vanuit dat ouders/begeleiders die op een doordeweekse avond de training willen aanschouwen een passeerkaart kunnen aanvragen. De kosten hiervoor bedragen € 5,= voor het gehele seizoen. Dit kunt u aangeven op het inschrijfformulier van de langebaanschaatsers.

NB: een passeerkaart is niet van toepassing op de jeugdtraining van zaterdagavond. Hier kunnen (als Corona geen roet in het eten gooit) bezoekers kosteloos langs de baan staan.

Tot slot:
Zoals elke vereniging kan IJVP niet zonder de inzet van alle vrijwilligers. Het is nog niet zeker of alle evenementen definitief doorgaan maar voor een aantal activiteiten zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers die het komende schaatsseizoen minimaal één dag zich willen inzetten voor de Paasloop, de mini-elf-stedentocht of zitting willen nemen in het Juryteam van de Uithof. In het inschrijfformulier hebben we ruimte gereserveerd waarop u kunt aangeven of u ons hierin kunt ondersteunen.


Meer informatie:
Hulp nodig? Mail naar bovenstaand mailadres of bel me op telefoonnummer 06-4813 2450. We zoeken dan naar een passende oplossing.