Inschrijving seizoen 2019 / 2020 gestart

Op 5 oktober opent de Uithof weer zijn deuren voor de schaatsers. Ik denk dat de meesten van jullie daar op dit moment nog niet mee bezig zullen zijn, maar om de inschrijvingen tijdig te kunnen verwerken zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. Het inschrijven is vanaf vandaag weer begonnen. Dit doen we op dezelfde manier als u de afgelopen drie jaar van ons gewend bent: via het digitale inschrijfformulier

Digitale abonnementskaarten (geldt niet voor jeugdschaatsers)
Zoals bekend zullen het komende seizoen weer de toegangspassen van het afgelopen seizoen worden gebruikt. Ik ga er vanuit dat een ieder deze nog heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan moet de Uithof een nieuwe kaart aanmaken. Geef dit afzonderlijk aan mij door, de kosten hiervoor bedragen € 5,- 

Abonnementsprijzen
De kosten voor de verschillende trainingsuren, vastrecht, lidmaatschapskosten, enz. kunt u vinden op het online inschrijfformulier. Over het algemeen kan worden gezegd dat de kosten voor de abonnementen, het vastrecht voor wedstrijden en marathon en de overige kosten bij de Uithof zijn gestegen en wij deze prijsverhogingen hebben moeten doorvoeren. De vergoeding die u betaalt voor onze eigen vereniging (lidmaatschap, trainers, enz.) zijn wel gelijk gebleven aan die van het afgelopen jaar.

Trainingstijden
Voor het komende jaar hebben we als vereniging de mogelijkheid om op de volgende tijden te gaan trainen:

Trainingsuur Tijd Categorie / doelgroep
Ma.2 21.15 – 22.30 Junioren A t/m masters, marathonrijders van IJVP hebben dan een abonnement (geen trainer).
Di.1 17.00 – 18.15 Alle categorieën.
Di.2 18.30 – 19.45 Junioren B, junioren A t/m masters , wedstrijdrijders
Wo.1 17.00 – 18.15 Pupillen, junioren C.
Wo.2 18.30 – 19.45 RTC selecties langebaan en marathonrijders landelijk.
Do.1 17.00 – 18.15 RTC selecties en IJF rijders.
Vr.1 17.00 – 18.15 Alle categorieën.
Za.1 07.00 – 08.15 Alle categorieën.

Tijdig ‘volledig’ aanmelden!
Alle opgaven dienen uiterlijk 25 augustus binnen te zijn bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Op 26 augustus heeft de technische commissie haar overleg over de indeling van de groepen en dezelfde week nog moeten deze inschrijfformulieren verwerkt zijn voor de Baancoördinator. Inschrijfformulieren die te laat zijn aangeleverd kunnen niet tijdig meer worden verwerkt door de baancommissaris. Iedereen die een formulier heeft ingediend krijgt vervolgens hiervan een bevestiging. Laat het me vooral weten als je die niet hebt gehad. Er is dan mogelijk iets verkeerd gegaan.
Mocht je nu al weten volgend jaar niet te schaatsen, laat me dat dan ook even weten. Het maakt de planning voor ons makkelijker wanneer we vroegtijdig inschatten van wie we eind augustus geen inschrijfformulier meer hoeven te verwachten.

Licenties
Voor schaatsen op de Uithof volstaat een trainingsabonnement. Voor deelname aan wedstrijden is een KNSB licentie verplicht. De KNSB heeft dit systeem beschreven op haar internet site. Ook de aanvraag van de licenties kunt u hier vinden:

  • Een jaarlicentie. Hiermee kun je een jaar lang deelnemen aan KNSB wedstrijden in de betreffende discipline. Hierbij is inbegrepen een aanvullende ongevallen verzekering.
  • Een dag licentie. Hiermee kun je deelnemen aan een beperkt aantal KNSB wedstrijden. Per seizoen kun je op deze manier maximaal 3 maal deelnemen aan een wedstrijd. Je moet dan wel voor elke wedstrijd opnieuw een daglicentie aanvragen. Meer informatie vind je op https://knsb.nl/voor-verenigingen/vereniging-licentie/licentie-informatie/

Jeugdschaatsen
Voor jeugdleden loopt het jeugdschaatsabonnement automatisch door tot en met het jaar waarin het kind op 1 juli van dat jaar dertien is. Mocht uw kind op deze datum ouder zijn, dan wordt er niet automatisch een nieuw abonnement aangevraagd. Wilt uw kind dan nog wel blijven schaatsen, dan kunt u ons een mailtje sturen en wanneer er voldoende ruimte is dan kan er dispensatie worden verleend.

Belangrijk
Jeugdleden die willen stoppen met schaatsen dienen dit zsm doorgeven op
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor alle verdere vragen kunt u natuurlijk contact opnemen met de Jeugdcommissie (Jacqueline van Winden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De specials
Ook voor alle specials loopt het abonnement op de zaterdagavond gewoon door. U hoeft dit niet apart aan te geven. Mocht u willen stoppen met schaatsen, meldt dit dat zsm.

Het zomerprogramma 2019
Het zomerprogramma 2019 voor onze junioren is deels al van start gegaan. Voor de overige deelnemers begint Ad Overdevest met de landtraining op dinsdag 6 augustus om 20:00 in de Tinteltent. Aanmelden via Ad Overdevest (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Herman Kramer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.):

    Di   - Droogtraining voor pupillen en junioren en senioren/masters
    Do  - Droogtraining voor junioren/pupillen

Ik ontvang van de zomertrainers een overzicht van de mensen die hebben meegedaan met het zomerprogramma. De kosten hiervan (€ 15,- voor één avond per week) zullen via de incasso door de penningmeester worden verwerkt.

Medische informatie
Deelnemers aan de trainingen wordt geadviseerd om zich tenminste eens per vijf jaar sportmedisch te laten testen. Geef op het inschrijfformulier aan wanneer de laatste test heeft plaatsgevonden. Geef tevens aan of sprake is van gezondheidsklachten welke van invloed kunnen zijn op de fysieke prestaties tijdens trainingen c.q. wedstrijden.

Passeerkaart (niet voor de zaterdagavond)
Ouders/ begeleiders dienen een passeerkaart € 5,- te bezitten om tijdens trainingen langs de baan te mogen staan. Wanneer u dit wilt kunt u op het online inschrijfformulier invullen door de naam van de bezoeker in te vullen.

NB: een passeerkaart is niet van toepassing op de jeugdtraining van zaterdagavond. Hier kunnen bezoekers kosteloos langs de baan staan.

Seizoensstart
In het kader van het 125-jarig jubileum organiseert onze vereniging op zaterdag 5 oktober een leuke activiteit in De Uithof. We verklappen nog niets anders dan dat we in ieder geval anderhalf uur kunnen schaatsen. Over wat we verder gaan doen wordt een ieder nog geïnformeerd. Reserveer deze datum dus alvast maar in de agenda.

Tot slot:
Zoals elke vereniging kan IJVP niet zonder de inzet van alle vrijwilligers. Voor een aantal activiteiten zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers die minimaal één dag het komende seizoen zich willen inzetten voor de Paasloop, de mini-elfstedentocht, de Run-Bike-Run, de Halve Marathon Oostland of zitting willen nemen in het Juryteam van de Uithof. In het inschrijfformulier hebben we ruimte gereserveerd waarop u kunt aangeven of u ons hierin kunt ondersteunen.

Hulp nodig? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel me op telefoonnummer 06-4813 2450 (Anton van Os). We zoeken dan naar een passende oplossing.