INSCHRIJVINGEN NIEUWE SEIZOEN 16/17 GEOPEND

Beste leden van IJVP,

Terwijl de zomer nog volop tot ontplooiing moet komen, starten we binnenkort al weer met het aanvragen van schaatsabonnementen voor seizoen 2016-2017. Op zaterdag 1 oktober opent de Uithof de 400 meterbaan. Zoals u op de website van onze vereniging heeft kunnen lezen gaan we dit jaar de inschrijvingen iets anders aanpakken dan in het verleden. Voorgaande jaren is de inschrijfavond voor het nieuwe seizoen steeds op de 3e donderdag van juni in de Tinteltent gehouden. Dat is dit jaar anders, we kiezen voor donderdag
25 augustus. Dat geeft wat ruimte in de voorbereidingen en ook minder na-inschrijvingen (en dus ook minder werk). 

Sinds vorig jaar moet er voor het jeugdschaatsen online ingeschreven worden via onze website. Die optie gaan we nu ook voor alle andere categorieën doorvoeren. In één formulier om ook de deelnemers die op meerdere vlakken schaatsen te kunnen bedienen. Het formulier geeft daarbij ook gelijk aan wat het effect op de kosten voor de verschillende opties zijn. 

De link om het formulier op te halen staat onderaan dit artikel.

 

Dit jaar is het nog een proef (in EXCEL) waarbij het formulier handmatig opgeslagen moet worden en verstuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor het komende jaar gaan we proberen ook deze handmatige stap te automatiseren. Mocht door wat voor omstandigheden het niet werken, schroom dan niet dit te mailen op het genoemde mailadres of bel op onderstaand telefoonnummer. We zoeken dan naar een passende oplossing. 
En …. voor de mensen die het gezellig vinden, vragen hebben of toelichting nodig hebben: De mogelijkheid van inschrijven in de Tinteltent blijft behouden. 25 augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur is de koffie warm en zijn er enkele trainers en bestuursleden aanwezig. 

Het winterprogramma
Onderstaand presenteren we de trainingsopties op de Uithof, waarop we als vereniging een optie hebben kunnen nemen. 

Trainingstype

Locatie

Dag en tijd

Bestemd voor:

Bijzonderheden

Ijstraining

Uithof

Ma 2: 18.05 - 19.15

Jun C tm masters

Techniektraining

Ijstraining

Uithof

Ma 3: 21.15 - 22.30 uur

Jun A t/m masters

Marathontraining; geen trainer

Ijstraining

Uithof

Di 1: 17.00 - 18.15 uur

Alle categorieën

Techniektraining

Ijstraining

Uithof

Di 2: 18.30 - 19.45 uur

Jun B (wedstrijdrijders), Jun A t/m masters

Techniektraining

Ijstraining

Uithof

Wo 1: 17.00 - 18.15 uur

Pup, Jun C en B (niet wedstrijdrijders)

Techniektraining

Ijstraining

Uithof

Wo 3: 22.00 - 23.15

Jun A t/m masters

Marathontraining; geen trainer

Ijstraining

Uithof

Vr 1: 17.00 - 18.15 uur

Alle categorieën

Techniektraining senioren en masters geen trainer

Ijstraining

Uithof

Za 1: 07.00 - 08.15 uur

Alle categorieën

Techniektraining

Ijstraining

Uithof

Za  : 18.30 - 19.30

Jeugdschaatsen

basisschooljeugd

Tijdig ‘volledig’ aanmelden!

Naar verwachting zal de dinsdag 2 wederom een zeer gewild trainingsuur worden. Evenals vorig seizoen verwachten wij dat wij geen extra abonnementen kunnen verkrijgen op dit uur. Wij adviseren daarom geïnteresseerde rijders voor de dinsdag 2 om nu of tijdens de inschrijfavond de inschrijving compleet te verzorgen. We kunnen dan tijdig actie ondernemen om de abonnementsverzoeken zo goed mogelijk te honoreren. Mocht er toch sprake zijn van overinschrijving dan zullen we in overleg met de overige verenigingen zoeken naar passende oplossingen. Krijgen we uiteindelijk onvoldoende abonnementen voor dit uur, zullen we het volgende voorrangsbeleid hanteren:

  • Selectierijders
  • Wedstrijdrijders
  • Senioren en Masters, ook vorig jaar in bezit van abonnement DI 2
  • Nieuwe abonnementsaanvragen, passende bij groepsindeling IJVP 

Belangrijk:

Alle opgaven dienen uiterlijk 28 augustus binnen te zijn bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Twee dagen later moeten deze inschrijfformulieren verwerkt zijn voor de Baancoördinator en van de formulieren die later binnen komen kan geen garantie worden gegeven dat er voldoende plaats is op de meest gewilde trainingsuren. 

Licenties

Voor schaatsen op de Uithof volstaat een trainingsabonnement. Voor deelname aan wedstrijden is een KNSB licentie verplicht. De KNSB heeft met ingang van vorig jaar het licentie systeem veranderd.

Licenties kunnen met ingang van het nieuwe seizoen niet meer worden aangevraagd via de club maar dienen persoonlijk door de schaatser te worden aangevraagd. Deze kunnen vanaf september direct worden aangevraagd op de internet site van de KNSB. Je hebt dan de keuze uit de volgende twee mogelijkheden.

Een jaarlicentie. Hiermee kun je een jaar lang deelnemen aan KNSB wedstrijden in de betreffende discipline.  Hierbij is inbegrepen een aanvullende ongevallen verzekering.

Een dag licentie. Hiermee  kun je deelnemen aan een beperkt aantal KNSB wedstrijden. Per seizoen kun je op deze manier maximaal 3 maal deelnemen aan een wedstrijd. Je moet dan wel voor elke wedstrijd opnieuw een daglicentie aanvragen.

Meer info vind je op https://knsb.nl/voor-verenigingen/vereniging-licentie/licentie-informatie/

Medische informatie

Deelnemers aan de trainingen wordt geadviseerd om zich tenminste eens per vijf jaar sportmedisch te laten testen. Geef op het inschrijfformulier aan wanneer de laatste test heeft plaatsgevonden. Geef tevens aan of sprake is van gezondheidsklachten welke van invloed kunnen zijn op de fysieke prestaties tijdens trainingen c.q. wedstrijden.

Iedere rijder = vrijwilliger voor een (kleine) taak

Bij veel sportverenigingen is het een automatisme dat ieder lid tevens vrijwilliger is ( voor een kleine taak). IJVP gaat hierin mee en we vragen onze leden om zich te melden voor een van de (kleine) taken die we regelmatig in de Nieuwsbrieven vermelden. Zonder vrijwilligers geen vereniging!

Overige mededelingen:

  • Leden met licentie kunnen met ‘vastrechtafspraak’ inschrijven voor wedstrijddeelname. Dit is niet nodig voor de clubkampioenschappen, hierbij volstaat het lidmaatschap.
  • Ouders/ begeleiders dienen een passeerkaart € 4,- te bezitten om tijdens trainingen langs de baan te mogen staan.
  • Inschrijven op trainingsavonden buiten de lijst dienen op de inschrijfavond overlegd te worden met de trainers.

Meer informatie:

Anton van Os
06-48132450

IJVP-Inschrijfformulier Langebaan 2016-2017