Clubavond en nominaties aanmoedigingsprijs

Ook dit jaar wordt de aanmoedigingsprijs voor de jeugd uitgereikt aan een schaatser waarvan de trainers vinden dat hij/zij deze verdient op basis van zijn/haar prestaties of inzet. Na een rondgang langs alle trainers hebben we een lijst van genomineerden kunnen opmaken. Voor de genomineerden, en hun ouders, dus zaak om op vrijdag 20 maart naar de Clubavond in de Tinteltent te komen waar de winnaar bekend wordt gemaakt.

Alle (natuurijs)leden van de vereniging zijn overigens van harte welkom bij deze clubavond. De clubavond vormt de afsluiting van het schaatsseizoen en juist omdat er geen natuurijs was dit jaar, is er alle reden om naar de Tinteltent te komen om de andere leden te ontmoeten. Dus kom allemaal een drankje drinken en een praatje maken. We zien jullie graag komende vrijdag vanaf 2015 uur!

 

De Aanmoedigingsprijs

Zoals elk jaar, wordt ook dit jaar weer een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een schaatser waarvan de trainers vinden dat hij/zij deze verdient op basis van zijn/haar prestaties of inzet. Na een rondgang langs alle trainers, en dat zijn er heel wat tegenwoordig hebben we het volgende lijstje kunnen opmaken. Voor de genomineerden, en hun ouders, dus zaak om op vrijdag 20 maart naar de Clubavond in de Tinteltent te komen waar de winnaar bekend gemaakt zal worden en de mooie bokaal, die nu nog even in handen is van Tom van Koppen, uitgereikt zal worden.

Er is ook dit jaar weer hard getraind op vooral de dinsdag, woensdag en vrijdag. Met goede vorderingen die bijvoorbeeld op de CK tot uitdrukking kwamen in mooie nieuwe PRs.
Toch springen er ook nu weer een paar schaatsers bovenuit door hun fanatisme en inzet en die nomineren we.

De eerste is Bram Nelck.
Bram heeft op de schaats een enorme stap vooruit gemaakt. Hij mocht bijvoorbeeld aan het NK marathon deelnemen, maar voor 1 dag een licentie aanvragen hoefde niet van hem. Er zit dus nog veel meer in Bram dan hij dit seizoen al heeft laten zien. Volgend seizoen zou hij met de ouderen mee moeten gaan rijden om opnieuw verder te komen. Dit gaat naar verwachting lukken.

De volgende genomineerd is Jules Blom.
Jules heeft het ook te pakken op het moment. Hij maakt altijd een heel gemotiveerde indruk. Hetgeen zich ook uit in de landtrainingen waar hij er altijd bij is in de zomer. Jules combineert het schaatsen met nog een andere sport, misschien is deze nominatie voor hem een stimulans om helemaal voor schaatsen te kiezen…

Dan Marc Ammerlaan
Marc stond er vooraf in zijn eentje voor op de dinsdag. Dat maakte het voor hem enorm moeilijk om de keuze om op dinsdag te gaan trainen te maken. Maar hij is het toch gaan doen met als doel proberen aansluiting met de anderen te vinden. Met uiteindelijk mooie tijden als eindresultaat en de aansluiting met de groep tot gevolg. Dat gaat volgend seizoen goed komen.

Ook genomineerd wordt Fleur Alards.
Fantastisch hoe ze kan schaatsen. Fleur zal komend seizoen moeten proberen om de aansluiting te maken met Ellemijn, dan zal ze zeker verder progressie maken. Voor haar is het ook belangrijk om een schaatsmaatje te vinden. Ze zal erg hard haar best moeten doen ervoor, maar de trainers zijn van mening dat ze het wel in zich heeft.

Niet te vergeten is Ellemijn Vernhout.
Ellemijn zat er dit seizoen soms behoorlijk doorheen omdat ze moeilijk aan haar tijden van vorig seizoen kon komen. Ze werd er wel eens moedeloos van. Toch bleef ze er steeds wel hard voor trainen. Met uiteindelijk toch een PR op de 1500m tijdens de CK. Volhouden Ellemijn!

Ook dit jaar is er een nominatie voor Rienk Engele.
Het hele seizoen heeft Rienk, zoals we hem kennen, weer keihard getraind. Met tussendoor soms ook andere doelen dan het schaatsen. Nu gaan de snelle tijden ook komen. Te laat voor de belangrijke wedstrijden, maar de potentie voor volgend seizoen is er.

Tenslotte een nominatie voor Niels Overvoorde.
Niels heeft misschien wel zijn beste schaatsjaar achter de rug. Veel en hard getraind en vooral uitstekende prestaties op de marathons in het 6-Banen circuit tot gevolg. Op de langebaan heeft hij zichzelf ondanks regelmatige verbetering van zijn PRs nog wat te kort gedaan. Volgend seizoen als Niels landelijke marathons gaat rijden zal hij wellicht opnieuw een dubbel programma hebben. Met meer inhoud zal toch hopelijk ook de 2:00 grens doorbroken gaan worden.

Namens alle ijstrainers van de jeugd
Menno Ammerlaan
Donna Koot