Trainersworkshop "Materiaal en Materialen"

In het kader van “Trainers Trainen Trainers” wordt er op 21 januari om 19:30 uur een bijeenkomst georganiseerd met als thema "schaats- en materiaalontwikkeling”.


In de afgelopen tijd is er veel nieuws ontwikkeld op het gebied van schaatsen, onderstellen, slijp en richtmethoden, tevens worden er nieuwe materialen voor schaatsmessen gebruikt en vindt er een andere manier van het verbinden plaats van de messen in de buis. Welke materialen zijn nu verkrijgbaar en wat zijn de voor en nadelen. Zijn "Duplex" messen beter of slechter dan "PM" messen?. Wat zijn de voor/nadelen van "Carving" messen?
Deze onderwerpen worden uitgebreid behandeld door een tweetal specialisten op dit gebeid, nl. Rob Veldhoven van ERS die o.a. de schaatsen waarop Bob de Jong tegenwoordig rijdt heeft ontwikkeld en gemaakt. De materiaalkundige kant van deze avond komt voor rekening van Theo Luijendijk, die jarenlang het material kundig geweten is/was van o.a. Raps, nu Maple.
Beide heren zullen op een interactieve manier inzicht geven in de bovengenoemde materie. Er zal uitgebreid ruimte zijn voor vragen en ervaringen uit te wisselen.
Wij nodigen U van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen, die gehouden zal worden in het Clubhuis van DKIJV, Sportring te Delft. Graag willen wij weten of u komt, dit in verband met de accreditatielijst die naar de KNSB zal worden gestuurd, voor regestratie van de licentie punten. Graag per email aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Namens de TC DKIJV.