400m baan in Rotterdam weer open

Op zaterdag 29 november 2014 zal de Rotterdamse 400m kunstijsbaan voor het tweede achtereenvolgende jaar weer geopend zijn voor iedereen die graag wil schaatsen en niet kan wachten op natuurijs.

Het Gewest Zuid-Holland heeft voor dit tweede seizoen op de zondagavond van 20.30 – 22.00 uur ijs kunnen huren voor exclusief gebruik door leden van schaatsverenigingen, trainingsgroepen en natuurijsverenigingen.

De zondagen waarop geschaatst kan worden zijn: 30 november, 7, 14 en 21 december 2014, 4, 11, 18 en 25 januari, 1, 8 en 22 februari 2015. Deze trainingsperiode heeft een recreatief karakter, maar ook schaatsers, die extra willen trainen om zich beter op wedstrijden voor te bereiden, zijn van harte welkom. Voor deze schaatsperiode kunnen belangstellenden een abonnement aanschaffen voor €35,00. Groepen kunnen eenmalig toegang verkrijgen tegen betaling van € 4,00 per groepslid. Hierbij wordt vooral gedacht aan leden van natuurijsverenigingen, die in de periode, waarin er geen ijs in de sloten en op de meren ligt, toch een keer met elkaar willen schaatsen. Belangstellenden kunnen een abonnement aanschaffen via bovenvermeld e-mailadres. In deze aanvrage dienen de naam, geboortedatum en de club, waarvan men lid is, te worden vermeld. Groepen, die eenmalig willen schaatsen, dienen dit uiterlijk 1 week van tevoren via boven-vermeld e-mailadres aan te vragen. Bij deze aanvrage dienen de namen van de groepsleden en de club, waarvan de groepsleden lid zijn, te worden vermeld.

Iedereen veel schaatsplezier in het Rotterdamse toegewenst.