Kurt Wubben tot erelid benoemd!

Tijdens de algemene ledenvergadering van de KNSB Gewest Zuid-Holland op 12 november in Zevenhuizen is Kurt Wubben benoemd tot erelid van het Gewest Z-H., op voordracht van het algemeen bestuur. Het erelidsmaatchap is de hoogste onderscheidng die het Gewest kent.

Voordat het prachtige draag insigne werd overhandigd moest de voordracht eerst bekrachtigd worden door de algemene ledenvergadering. De vele aanwezige, afgevaardigden van ijsverenigingen, onderstreepten de benoeming tot erelid met een daverend applaus.

Vele jaren reed hij bij de A rijders marathon. Een kenmerk was ook dat zijn devies was, aanvallen is beter dan verdedigen. Eigenlijk was hem bijna niets te veel, wat vooral tot uitdrukking kwam tijdens wedstrijden op natuurijs, waar hij o.a. onder barre weersomstandigheden als winnaar over de streep kwam.

In het bestand van ereleden staan o.a. de bekende allround schaatsers; Kees Verkerk, Leo Visser, Hein Vergeer, Bart Veldkamp, e.a. En wanneer we verder op de lijst kijken staat daar de in ons dorp geboren Lenie van de Hoorn-Langelaan als winnaar dames van de oud Elfstedentocht. Voor Kurt is het toekennen van het erelidmaatschap van het Gewest Zuid-Holland een duidelijk erkenning voor wat hij in de marathonschaatssport heeft betekend. Het spreekt voor zich dat we Kurt vanaf deze plaats succes wensen bij het begeleiden van de UITHOF marathonploeg en niet te vergeten de ondersteuning aan IJsverening Pijnacker, waar hij ook de eerste beginselen van schaatsen tijdens jeugdlessen volgde.

Kurt, namens het bestuur en alle leden van IJVP, Hartelijk Gefeliciteerd met deze onderscheiding!